Rēzeknes bandīts ārstējies ar sūnām un slimnīcā rāvis nost sistēmas caurulītes

foto:
foto:

Rūdītais noziedznieks Ralfs Tokaho, kuru pēc pusotras nedēļas vajāšanas aizturēja kāda pamestā dārza mājiņā Rēzeknes pievārtē, vispirms nonāca Rēzeknes slimnīcā. 

Mediķiem viņš sagādāja liekas raizes gan raujot ārā sistēmas caurulītes, gan sūdzoties par sāpēm vēderā. Pirms tam bēguļojošais bandīts esot ārstējies ar sūnām.

Pirms pusotras nedēļas, kad Tokaho bēga no policijas, viņš tika sašauts plecā un gandrīz divas nedēļas slapstījās ar lodi ķermenī. Tādēļ uzreiz pēc notveršanas policija viņu nogādāja Rēzeknes slimnīcā. 

Rēzeknes slimnīcas veselības aprūpes vadītājs Jāzeps Korsaks LTV raidījumam „Panorāmai” pastāstīja, ka bandīta ievainojams vairs nav dzīvībai bīstams un tādēļ viņu esot varēts izrakstīt no slimnīcas - lode nav skārusi dzīvībai svarīgus orgānus, steidzama ķirurģiska iejaukšanās nav nepieciešama un pacients var turpināt ārstēšanos ambulatori. 

Atbildot uz mediķu jautājumu, kā viņam izdevies panākt, ka brūce, neskatoties uz lodi organismā, sāk nevis strutot, bet gan dzīt, Tokaho pastāstījis, ka licis pie rētas sūnas. 

Tomēr pēc šautās brūces plecā apstrādes viņu tik ātri neesot varēts izrakstīt no slimnīcas, jo Tokaho sācis sūdzēties par sāpēm vēderā un mediķiem esot bijis jāveic papildus izmeklējumi, kas tomēr liecināja, ka viņa veselības stāvoklis nav tik bīstams, lai bandīts nenonāktu aiz restēm. 

Mediķi stāsta, ka Tokaho slimnīcas palātā uzvedies ne vien mierīgi, bet arī nedaudz ālējies – viņš sev no rokas rāvis ārā sistēmas caurulītes un pieprasījis smēķēt. 

Kopumā Tokaho slimnīcā pavadīja 14 stundas – no vieniem naktī līdz trijiem pēcpusdienā un tagad viņš atrodas ieslodzījuma vietā. 

Kasjauns.lv jau rakstīja, ka 23. augustā Rēzeknes pusē aizdomās par bruņotas laupīšanas veikšanu tika sākta 1965. gadā dzimušā Tokaho meklēšana. Viņš šajā dienā ap pieciem pēcpusdienā bija iegājis kādā autoservisā Rēzeknē un, piedraudot ar apgrieztu medību bisi, sasējis servisa darbinieku, bet pēc tam nolaupījis automašīnu „Audi Q7”. Brīdi vēlāk pilsētā šo automašīnu, kad tā ievērojami pārkāpa atļauto braukšanas ātrumu, pamanīja Ceļu policijas ekipāža, bet autovadītājs nepakļāvās policijas darbinieku prasībām apstāties, sāka bēgt un avarēja. Pēc avārijas laupītājs ceļu policistiem piedraudēja ar ieroci un atņēma viņiem trafarēto dienesta automašīnu. 

Policija norāda, ka Tokaho iepriekš ir vairākkārt tiesāts par bruņotām laupīšanām un pēdējo reizi no ieslodzījuma atbrīvojies šā gada pavasarī, kur par 17 laupīšanu epizodēm izcietis 6,5 gadus ieslodzījumā. Latgales reģiona Kriminālpolicijas policijas biroja priekšnieks Jurijs Vasiļjevs Tokaho sauc par rūdītu noziedznieku. 

Pēc pusotras nedēļas ilgas bēguļošanas naktī uz trešdienu Tokaho beidzot notvēra dārza mājiņu rajonā Rēzeknes nomalē, pateicoties robežsardzes helikopteram, kas aprīkots ar nakts redzamības iekārtu ar termovizoru - tas uzrādīja siltuma izdales avotu kādā no neapdzīvotajām mājiņām.


Написать комментарий