M.Rotko mākslas centra ieņēmumi pārsniedz cerēto: deputāti strīdas, kādam nolūkam izmantot nopelnīto 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šī gada 5.septembrī Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti atbalstīja ierosinājumu koriģēt Marka Rotko mākslas centra ieņēmumu un izdevumu tāmi: Centra ieņēmumi ievērojami pārsniedz cerēto.

Grozījumi tāmē izsauca kaislīgu diskusiju, jo pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis apšaubīja mērķus, kuriem tika iztērēti no ieejas biļešu pārdošanas iegūtie līdzekļi. Viņš paziņoja, ka no ministrijas esot saņemta kārtējā vēstule, kurā teikts, ka acīmredzot valsts budžetā nāksies atgriezt 24 tūkstošus latu, kuri, pēc ministrijas pārstāvju domām, tika nepamatoti iztērēti, īstenojot ar M.Rotko mākslas centra saistītu projektu.

M.Rotko mākslas centra vadītājs Aleksejs Burunovs paskaidroja, ka runa ir par aprīkojumam iztērētiem līdzekļiem. Minētais aprīkojums tika iegādāts sākotnēji plānotā aprīkojuma vietā, tas esot daudz jaudīgāks un funkcionālāks, tomēr ministrija uzskata, ka šāds aprīkojums nebija nepieciešams. Pašlaik Centrs mēģina to paskaidrot ministrijai, tomēr pastāv iespēja, ka summa būs daļēji jāatgriež.

Pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis lika saprast, ka M.Rotko mākslas centram, kurš pelna labāk nekā citas iestādes, pašam nāksies atdot minētos līdzekļus. Savukārt deputātei Natālijai Petrovai radās šaubas, vai minētajā situācijā Centram var atļaut izmantot nopelnīto citām vajadzībām, piemēram, kravas furgona iegādei par 20 tūkstošiem latu.

Aleksejs Burunovs paziņoja, ka nepieciešamības gadījumā Centrs atdos minētos līdzekļus, bet Rita Strode aicināja deputātus ļaut mākslas centram attīstīties, un rezultātā Finanšu komitejas deputāti nobalsoja par grozījumiem tāmē.

Mākslas centra ieņēmumu daļa tiks palielināta par 42 705 latiem: 29 605 lati tika nopelnīti, pārdodot ieejas biļetes, 11 600 lati ir nomnieku maksa par komunālajiem pakalpojumiem, 1 500 lati saņemti par gidu pakalpojumiem.

A.Burunovs paskaidroja, ka šogad ar biļešu pārdošanu bija plānots nopelnīt 15 tūkstošus latus, pašlaik šī summa ir 29 605 lati. Līdz gada beigām summa arvien pieaugs, teica mākslas centra vadītājs.

Nopelnītie līdzekļi tiks izmantoti sekojoši: 20 tūkstošus maksās M.Rotko mākslas centra vajadzībām nepieciešamais kravas furgons, ar kuru varēs pārvadāt eksponātus, jo Centrs plāno rīkot viesizstādes, 5 849 lati ir nepieciešami apkures apmaksai oktobrī un novembrī, 4 179 — elektroenerģijas apmaksai šajos mēnešos, 3 158 lati – saimniecības precēm, pārējā summa – biroja precēm un aprīkojumam, kas nodrošina iestādes darbu.

Galīgais lēmums šajā jautājumā tiks pieņemts Domes sēdē 12.septembrī.


Написать комментарий

Esmu sajūsmā par Rotko centra apmeklējumu! lūgums deputātiem - ļaujiet centram attīstīties, kļūt stabilam. Nevajag iznīcināt kaut ko tik fantastiski skaistu un vajadzīgu!