Premjers pieņem Sprūdža demisiju

foto: foto.lu.lv
foto: foto.lu.lv

Ceturtdien, 5.septembrī, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) pieņēmis vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža demisiju, portālu “Delfi” informēja premjera preses sekretārs Mārtiņš Panke.

Dombrovskis un Sprūdžs vienojās, ka ministrs turpinās pildīt savus pienākumus līdz šī gada 1. decembrim.

Premjers uzsvēra, ka šajā termiņā ir būtiski nodrošināt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) profesionālu līdzdalību valsts budžeta 2014.gadam sagatavošanas un pieņemšanas procesā. Tāpat premjers sagaida, ka VARAM līdz šī gada 1. decembrim nodrošinās dzērienu iepakojumu depozīta sistēmas ieviešanai nepieciešamo likumdošanas aktu sagatavošanu, lai valdība varētu tos izskatīt un iesniegt Saeimai.

Saskaņā ar vienošanos par koalīcijas partiju atbildības jomām, par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu atbildību ir uzņēmusies Reformu partija, bet par ministrijas parlamentārā sekretāra amatu - Nacionālā apvienība.

Jau ziņots, ka Sprūdžs nolēmis no 1.decembra atstāt ministra amatu, jo "atšķiras viņa un Reformu partijas redzējumi" par nepieciešamajām reformām.

"Savu turpmāko profesionālo darbību nesaistu ar politiku un, sākoties aktīvam 12.Saeimas priekšvēlēšanu ciklam, saprotu, ka mana izpratne par mērķiem un paveicamajiem uzdevumiem ministra amatā aizvien vairāk atšķirsies no Reformu partijai nepieciešamā kursa," norādīts Sprūdža paziņojumā medijiem.

"Turpmākajos mēnešos reformas, kas joprojām veicamas, nebūs nedz populāras, nedz iespējamas partneru atbalsta trūkuma dēļ. Līdz ar to šo iemeslu dēļ esmu nolēmis atstāt ministra amatu 2013. gada 1.decembrī," informēja Sprūdžs.

"Turpmākajos mēnešos ministra amatā un arī pēc tam palikšu uzticīgs Reformu partijas ideāliem un pārliecībai par pārmaiņu nepieciešamību, kas bija mana motivācija tam, ka pirms diviem gadiem izlēmu ienākt politikā," norāda ministrs.


Написать комментарий