J.Dukšinskis: Ar Batumi varam sadarboties dažādos virzienos, sāksim ar kultūras jomu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā vēstīts, septembra sākumā neliela Daugavpils pilsētas pašvaldības delegācija apmeklēja sadraudzības pilsētu Batumi.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Dukšinskis pastāstīja portālam Gorod.lv, ka mutiskais uzaicinājums apmeklēt Batumi pilsētas svētkus tika saņemts no Gruzijas vēstnieka Latvijā Teimuraza Džandžalijas, kad viņš ar vizīti apmeklēja Daugavpili.

Batumi apmeklēja ne tikai pirmais vietnieks, bet arī Daugavpils pilsētas domes deputāts Aleksejs Nikolajevs un Bāriņtiesas priekšsēdētāja Inga Cauņa.

Jāatzīmē, ka Daugavpils un Batumi par sadraudzības pilsētām kļuva pavisam nesen, līgums par sadarbību tūrisma, kultūras un attīstības stratēģijas jomā tika noslēgts 2012.gada augustā. Pēc J.Dukšinska vārdiem, līdz šim laikam šīs sadraudzības pilsētas tikai apmainījās ar delegācijām un apmeklēja dažādus pasākumus: Gruzijas pārstāvji apmeklēja tūrisma konferenci un investīciju forumus, mūsu pašvaldības pārstāvji apmeklēja Pilsētas svētku pasākumus.

Šoreiz Batumi pilsēta svinēja 125.dzimšanas dienu, tādēļ Daugavpils delegācijai bija iespēja piedalīties vairākos svētku pasākumos. J.Dukšinskis atzīmēja, ka tika apspriesti virzieni, kuros var veiksmīgi sadarboties ar Batumi – kultūra, tūrisms, sports, sociālā aprūpe.

Īpaši spilgts iespaids mūsu delegācijai palika no vīriešu vokālā ansambļa, kurš profesionāli izpildīja dziesmas gruzīnu un krievu valodā. Tiek apspriesta iespēja uzaicināt šo kolektīvu uz Daugavpili pirms Ziemassvētkiem.

Izņemot sadarbību kultūras jomā, Gruzija domā par iestāšanos ES, un mūsu valsts ir viņu konsultante šajā jautājumā.

Daugavpilieši piedalījās arī Batumi universitātē notikušajā konferencē, apsprieda pilsētas attīstības plānu.

Pēc pirmā vietnieka domām, mūsu valstu attiecībām naktu par labu avio maršruts Rīga – Batumi vai pat Daugavpils – Batumi. „Batumi nav nemaz sliktāka par Turciju, bet diemžēl tur nevar nokļūt ar tiešo reisu. Neskatoties uz to, ka tūrisms ir ieņēmumu pamatavots, privāto tūrisma operatoru ir ļoti maz. Jāatzīmē, ka vairākas Latvijas un Daugavpils tūrisma aģentūras ir atvērtas sadarbībai”, paziņoja J.Dukšinskis.

Daugavpils vēlētos sadarboties ar Batumi arī augstākās izglītības jomā, jo tur ir botāniskais dārzs vairāk nekā 100 ha platībā. „Būtu labi, ja mūsu bioloģi varētu to apmeklēt, viņiem nenāksies doties uz Austrāliju vai Ameriku, jo Batumi viss ir koncentrēts vienā vietā. Ierosināsim šo ideju DU administrācijai, ar kuru tiksimies 10.septembrī”, paskaidroja J.Dukšinskis.

Tāpat Gruzijas pārstāvjus ļoti interesēja mūsu sociālo dienestu darba organizācija, iespējams, mūsu pilsētu apmeklēs attiecīgā Batumi delegācija.

Pilsētas domes priekšsēdētāja irmais vietnieks ļoti pozitīvi novērtēja šo braucienu, atzīmējot, ka sakari ar sadraudzības pilsētām noteikti jāuztur un jāattīsta.


Написать комментарий