Venēcijas kinofestivāla galveno balvu saņem dokumentālā filma

foto: AFP
foto: AFP

70.Venēcijas kinofestivāla galveno balvu "Zelta lauvu" saņēmusi itāļu režisora Džanfranko Rosi dokumentālā filma "Sacro GRA", vēsta festivāla oficiālā mājas lapa.

Saņemot Zelta lauvu Džanfranko Rosi teica: "Nekad nebūtu domājis, ka dokumentālā filma var iegūt šī festivāla galveno balvu." Sacro GRA ir filma par Romas automaģistrāli un cilvēku dzīvēm.

Sudraba lauvu kā labākais režisors saņēma grieķu režisors Aleksandros Avranas par filmu Miss Violence.

 Taivānas režisora Cai Minlaje filmai Jiaoyou par bezpajumtnieku un viņa diviem bērniem tika piešķirta žūrijas Grand prix.

Volpi kausu par labāko vīriešu lomu saņēma grieķu aktieris Temis Panu par lomu filmā Miss Violence, bet  par labāko sieviešu lomu šo balvu saņēma itāļu aktrise Elena Kota par lomu filmā Via Castellana Bandiera.

Marčello Mastrojāni balvu, kas tiek piešķirta labākajam jaunajam aktierim saņēma 16 gadīgais amerikāņu aktieris Tajs Šeridans, kurš atveidoja pusaudzi no alkoholiķu ģimenes režisora Deivida Gordona Grīna filmā Džo (Joe).

Britu režisora Stīvena Frīrsa filma Filomena (Philomena) ar Džūdiju Denču galvenajā lomā, saņēma balvu par labāko scenāriju.

Žūrijas speciālbalvu izpelnījās vācu režisora Filipa Grēninga filma Die frau des polizisten.

Konkursā "Horizonti", kurā žūrija vērtēja 31 filmu, par labāko režijas darbu tika atzīta itāļu režisora Uberto Pazolīnī filma Still Life, bet franču režisora  Robina Kampiljo filma Eastern boys tika atzīta par labāko filmu.

70. Venēcijas kinofestivāls notika no 28. augusta līdz 7. septembrim. Konkursa filmu programmā žūrija, kuru vadīja itāļu režisors Bernardo Bertoluči, vērtēja 20 filmas.



Написать комментарий