Daugavpils vicemērs uzstājās ar ziņojumu ekonomiskajā forumā Krinicā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils vicemērs Dmitrijs Rodionovs uzstājās ar ziņojumu ekonomiskajā forumā, kurš notika Krinicā (Polijā) no 3. līdz 5. septembrim.

Forums kļuva par ievējojamāko Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu politikas un biznesa pasaules tikšanās laukumu. Foruma devīze „Jaunās pasaules kārtības perspektīvas” vērsās pie ekonomiskajām, sabiedriskajām un politiskajām izmaiņām, kuras atnesa sev līdzi pasaules ekonomiskā krīze.

Kā pastāstīja Dmitrijs Rodionovs, no Latvijas pasākumā piedalījās arī Valdis Dombrovskis un Valdis Zatlers, kuri pastāstīja par valsts atrašanās ES sastāvā priekšrocībām un Latvijas ekonomisko izrāvienu.

Dmitrijs Rodionovs uzstājās ar ziņojumu par Latvijas nacionālajām minoritātēm, tais skaitā pastāstīja par valsts nepilsoņu problēmu. „Partija „Saskaņas centrs”, kuru es pārstāvu, pastāvīgi cilā nepilsoņu problēmu un piedāvā tās risinājuma variantus. Lai aktualizētu šo jautājumu, kārtējo reizi mēs parādījām situāciju Eiropas kolēģiem. Forumā piedalījās pietiekami augsta ranga ierēdņi, bet daži no viņiem bija pārsteigti, ka Eiropas valstī Latvijā pastāv nepilsoņu institūts. Tamdēļ, ka tas bija biznesa forums, jautājums tika izskatīts ekonomiskajā aspektā. Runa gāja tieši par to, ka nepilsoņi ir mazāk aizsargāti darba tirgū, bet tai pašā laikā viņi maksā nodokļus kā visi valsts pilsoņi”, - pastāstīja Dmitrijs Rodionovs.

Kā pastāstīja vicemērs, foruma dalībniekiem bija iespēja iegūt informāciju par enerģētikas sfēru, kā arī par to kā Eiropa plāno attīstīties, kā tiks organizētas naudas plūsmas, kādi projekti būs prioritāri. Tāpat izrādījās interesanta Polijas kolēģu pieredze, kuri ļoti prasmīgi apgūst Eiropas finansējumu.

Forumā piedalījās arī Latgales plānošanas reģiona pārstāvji, kuri pastāstīja par reģiona iespējām. Pasākuma gaitā Daugavpils un reģiona pārstāvji ar ārzemju kolēģiem apsprieda arī turpmākās dažādu Eiropas projektu realizācijas iespējas.


Написать комментарий