Deputāts V. Bojarūns: Kandidātam uz DzKSU vadītāja posteni politiskā piederība nebūs galvenais kritērijs

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau iepriekš tika ziņots, nesen tika izsludināts konkurss uz DzKSU valdes locekļa amatu, kurš turpināsies līdz 27. septembrim.

Deputāts Vladislavs Bojarūns (Latgales partija) ir pārliecināts, ka pretendentu uz šo vakanto vietu būs daudz, neskatoties uz to, ka potenciālajam kandidātam izvirza dažādas prasības.

Piemēram, augstākā izglītība, teicamas latviešu valodas zināšanas, kā arī iemaņas darbā ar datoru, prasme strādāt komandā, sadarboties, pārzināt veicamā darba organizāciju un labi izprast darbības principus un metodes, prasme strādāt ar amata pienākumu veikšanai nepieciešamajām ierīcēm. Turklāt darba pieredze apsaimniekošanas un vadības sfērā pretendentam nav obligātas prasības.

Kā portālam Gorod.lv paskaidroja tautas kalps, DzKSU ir nopietns municipāls uzņēmums, no kura darba organizācija uz šo brīdi gaida labāku. „Tā vietā, lai nodarbotos ar konkrētu dzīvojamo māju un dzīvokļu remontu, kamēr to atļauj laika apstākļi, DzKSU vadība ir aizņemta ar globālām izstrādnēm: konkursu rīkošanu dzīvojamo māju remontiem, kāda firma uzvarēs apkalpošanas konkursā, cik naudas tiks izdalīts šim nolūkam vai arī to, kā ieņemt vēl vienu brīvo silto vietu un saņemt divas darba algas, ja kāds no darbiniekiem ir aizgājis dzemdību vai bērna kopšanas atvaļinājumā. Ar cilvēkiem nenodarbojas vispār”, - domā V. Bojarūns.

Viņš, kā viens no konkursa komisijas locekļiem, domā rūpīgi sekot kandidātu atlasei uz DzKSU vadītāja amatu, savu uzmanību akcentējot nevis uz politisko piederību, bet vispirms uz cilvēka lietišķajām un profesionālajām īpašībām.

„Mēs domē visi neesam no vienas partijas, tādēļ es ne visai apskaužu mūsu mēru: viņam nākas meklēt savstarpējo sapratni un saskarsmes punktus starp deputātiem. Protams, politiskās partijas ir ieinteresētas, lai uzņēmumu vadītu „savs” cilvēks. Piemēram, es neesmu pret to, lai tas būtu SC kandidāts. Paņemiet to pašu Sociālo lietu pārvaldi un Benitu Siliņu. Es viņu pazīstu jau sen, cilvēks visu laiku strādāja par vietnieku, bet, kad SC piedāvāja viņas kandidatūru, es piekritu, jo uzskatu viņu par zinošu un kvalificētu darbinieku, kurš pārzina savu lietu.

Man nespēlē lomu cilvēka politiskā piederība, daudz svarīgāka ir viņa atbilstība izvirzītajām prasībām, lietišķās un profesionālās īpašības. Patlaban mans uzdevums ir reāli palīdzēt cilvēkiem un izpildīt savus priekšvēlēšanu solījumus, no kuriem es neatsakos”, - paziņoja deputāts Bojaruns.

Turklāt „Latgales partijas” tautas kalpam ir nodoms panākt rūpīgu un nopietnu Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma auditu pēc pārbaudēm pārējās municipālajās organizācijās. Pēc viņa domām tas var kalpot par atskaites punktu, no kura sāksies jauns etaps uzņēmuma darbā.


Написать комментарий