Latviešu animācija saņem balvas festivālā Šveicē

foto: kadrs no animācijas filmas "Kiosks"
foto: kadrs no animācijas filmas "Kiosks"

Latviešu režisori Anete Melece un Ēvalds Lācis 11. Starptautiskajā animācijas filmu festivālā Fantoche Šveicē ieguvuši godalgas, pavēstīja Uldis Mākulis.

Ēvalda Lāča filma "Eži un lielpilsēta" saņēma bērnu žūrijas galveno balvu "Best Kids" un arī publikas balvu kategorijā "Animācija bērniem". Bērnu žūriju pārliecināja "filmas saistošie un pārsteidzošie notikumi un tās īpašais izgatavošanas veids – dzīvnieku žesti un spēja sižetu izklāstīt raiti un skaidri, kaut tajā netiek runāts".

Latviešu režisores Anetes Meleces filma "Kiosks" kategorijā Šveices konkurss vienpadsmit filmu konkurencē saņēma žūrijas īpašo balvu un publikas balvu. Tas ir režisores maģistra diplomdarbs Lucernas Mākslas augstskolā un producēts Cīrihes filmu studijā Virage Film. Anetes Meleces filma "Kiosks" ir stāsts par kioska pārdevējas Olgas vienmuļo ikdienu. Viņa sapņo par ceļojumu uz kādu eksotisku zemi. Šis sapnis šķiet nepiepildāms. Taču notiek kāds negadījums un Olgas dzīve pārvēršas. Šveicē veidoto filmu atbalstījis arī Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Festivāls norisinājās no 3. līdz 8. septembrim Šveices pilsetā Bādenē.



Написать комментарий