Rīgas pārtikas izstādē piedalījās trīs Daugavpils novada pārstāvji

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

No 4. līdz 7.septembrīm Rīgā notika starptautiskā pārtikas izstāde „Riga food”. Zīmīgi, ka starp daudziem vietējiem un ārzemju viesiem, tika pārstāvēta arī Latgale.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Jāzeps Krukovskis, Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas Projektu daļas koordinators, kopumā Latgale bija pārstāvēta ar 20 labākajiem Latgalei tipiskās produkcijas ražotājiem. Savukārt Daugavpils novada godu izstādē aizstāvēja tikai trīs pārstāvji, kuri atveda sev līdzi kaltētus augļus un ogas, kā arī vietējo dabīgo medu.

Pēc Jāzepa Krukovska vārdiem Latgales produkcijas stends, kurš piedāvāja visiem interesantiem nobaudīt tradicionālos ēdienus, iegādāties dažādus lauku gardumus, tai skaitā visiem tik pazīstamo „šmakovku”, uz citu fona izskatījās ļoti cienīgi. Turklāt Latgales produkcijai bija liels pieprasījums un augsta popularitāte.

Svarīgi, ka Daugavpils novada pārstāvji rezultātā ieguva ne tikai vērtīgu piedalīšanās šādā vērienīgā izstādē pieredzi, bet arī daudzus jaunus kontaktus un sadarbības piedāvājumus.

Kā pastāstīja J. Krukovskis, sākotnēji dalībai izstādē pieteicās 11 Daugavpils novada ražotāji, tomēr nezināmu iemeslu dēļ burtiski pēdējās dienās pirms braukšanas pieteikumi tika atsaukti. Koordinators to saista ar zināmām zemnieku bailēm vai nedrošību piedalīties līdzīgos pasākumos, tomēr, kā rāda prakse, visas šīs negatīvās emocijas nav attaisnojamas, tādēļ visus potenciālos izstādes dalībniekus nākamgad aicina obligāti izmantot savu iespēju.


Написать комментарий