J. Lāčplēsis par līguma laušanu ar „Batergo”: jebkuram risinājumam jābūt ar juridisku pamatu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tā kā apkures sezonas sākums jau nav aiz kalniem, un pilsētnieki gaida solīto apkures tarifu samazinājumu, kārtējā preses konferencē, kura notika Daugavpils pilsētas domē 9. septembrī, portāls Gorod.lv painteresējās, kad tad būs lauzts līgums, kuru noslēdza „Daugavpils siltumtīkli” ar uzņēmumu „Batergo”.

Nav noslēpums, ka vēl pirms vēlēšanām daudzi deputātu kandidāti paziņoja, ka šis līgums ir verdzisks un var radīt nepatīkamas sekas. Tomēr jaunais domes sastāvs strādā jau vairāk nekā divus mēnešus, bet līgums joprojām nav lauzts.

Atbildot uz jautājumu par to, kas domei traucē lauzt šo līgumu, mērs atbildēja: „Jūs droši vien zināt, ka strādā deputātu darba grupa, kura pēta šo jautājumu, izskata visu, kas ir saistīts ar šī līguma ekonomiskajiem un juridiskajiem aspektiem. Pēc tam tas tiks izskatīts domē, un tiks pieņemts atbilstošs lēmums”.

Mērs papildināja, ka viņš nav mainījis savu viedokli par šo līgumu. „Bet jebkuram lēmumam jābūt ar juridisku pamatojumu”, - paziņoja Jānis Lāčplēsis.

Zīmīgi, ka pirms dažiem mēnešiem pašreizējais pilsētas mērs arī bez ekspertīžu rezultātiem, kuras patlaban veic speciāli izveidotās grupas, pārliecinoši paziņoja, ka līgums ir jālauž, jo tas pilsētai nav izdevīgs. Un, ja Jānim Lāčplēsim jau tad bija juridisks sava viedokļa pamatojums, iespējams, šādā gadījumā viņš varētu ar to dalīties, lai no pilsētas budžeta nenāktos tērēt papildus 13 tūkstošus latu?


Написать комментарий