Daugavpils pašvaldībā vēl arvien izskata iespēju lauzt līgumu ar tramvaju piegādātāju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā kārtējās Daugavpils domes 9. septembra preses konferences laikā pastāstīja vicemērs Pēteris Dzalbe, uz šodienu pašvaldībā pastāv problēma ar tramvaju piegādi un līguma darbību, jo piegādātājs piedāvāja piegādāt pirmos tramvajus līdz 12. septembrim, bet pēc līguma pirmie 3 tramvaji bija jāpiegādā līdz 31. augustam, kas netika izdarīts.

Runājot par to, vai 12. septembrī Daugavpilij piegādās pirmos tramvaju vagonus, mērs Jānis Lāčplēsis paziņoja: „Kādā mērā otrais solījums ir uzticamāks nekā pirmais pagaidām mēs nevaram atbildēt. Acīmredzot līdz 12. septembrim mēs, iespējams, līgumu vēl nelauzīsim, bet izskatām visus variantus pat līdz līguma laušanai”.

Savukārt vicemērs Dmitrijs Rodionovs pavēstīja, ka ir svarīgi domāt par projekta realizācijas termiņiem un par to, lai nepazaudētu Eiropas naudu, tādēļ pašvaldība dara visu iespējamo, lai Daugavpils saņemtu jaunos tramvajus.

Atbildot uz jautājumu, vai pašvaldība meklēja atbildīgos par radušos situāciju, Jānis Lāčplēsis paziņoja: „Mums vainīgie nav vajadzīgi, mūsu pilsētai ir vajadzīgi tramvaji – labi un par adekvātu cenu”.

Mērs piemetināja, ka pārrunas ar piegādātāju turpinās, un pašvaldība cer rast problēmas risinājumu.


Написать комментарий