Lipmans konsultējis uzņēmumu kopš 2010.gada, bet 2012.gadā darba attiecības ar viņu pārtrauktas. Viņš iesniedzis prasību tiesā, portālam "Delfi" pastāstīja Lipmana advokāts Pāvels Rebenoks. Šajā lietā pretprasību iesniedzis arī LM, prasot darba attiecību pārtraukšanu atzīt par tiesisku.

Rebenoks informēja, ka pirmās instances tiesa noraidījusi gan viņa klienta prasību, gan LM pretprasību. Spriedums pārsūdzēts apelācijas kārtībā apgabaltiesā, kas lietu bija paredzējusi skatīt pirmdien, 9.septembrī, taču pēc lietas dalībnieku lūguma strīda izskatīšana atlikta.

Lipmana advokāts uzsvēra, ka puses paudušas gatavību strīdu atrisināt, noslēdzot izlīgumu, jo šajā situācijā, kāda valda ap LM, šāda, ar darba attiecībām saistīta juridiska strīda risināšana neesot pieļaujama - tam neesot īstais brīdis.

Nākamā tiesas sēde paredzēta decembrī un līdz tam iespējams, ka strīdnieki jau būs noslēguši izlīgumu.

Jau ziņots, ka LM ir nonācis finanšu grūtībās. Kompānijas pamatražošana apgrozāmo līdzekļu trūkuma dēļ ir pārtraukta. Savukārt uzņēmuma lielākie kreditori, tostarp Valsts kase, meklē risinājumus, kā grūtībās nonākušo kompāniju glābt. Gan kreditoru klubs, gan uzņēmuma vadība patlaban meklē kompānijai investoru.

Liepājas tiesa maijā ierosināja uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa lietu.

LM ir lielākais darba devējs Liepājā - kompānija nodarbina aptuveni divus tūkstošus cilvēku. Uzņēmuma akcijas kotē "NASDAQ OMX Riga" otrajā sarakstā.