Likumi, kurus būtu vērts ievērot ceļojot

foto: AP
foto: AP

Ceļojot un atpūšoties cilvēki mēdz piemirst, ka katrā valstī ir spēkā likumi un noteikumi, kuri ir jāievēro arī tūristiem.

Un kaut arī mums tie šķistu pavisam neadekvāti, tos patiešām ir vērts ievērot! Pretējā gadījumā gaidītais ceļojums var pārvērsties par attiecību kārtošanu ar varas iestādēm, prāvu naudas sodu maksāšanu vai pat viesošanos cietuma kamerā.

Aizliegumi un soda naudas, kas Itālijā paredzētas par peldēšanos strūklakās neattur tūristus no veldzēšanās pilsētu baseiniņos. Kaut arī jums liekas, ka tuvumā neredzat nevienu kārtības sargu, pilsētā izvietotās video novērošanas kameras redz visu un pelde strūklakā var izvērsties par visai dārgu prieku. Pirms pāris dienām kāds trīsdesmitgadīgs austrāliešu ceļotājs nolēma paplunčāties Florences Neptūna strūklakā. Sakarsušajam ceļotājam nācās šķirties no 160 eiro. Mēdz teikt, ka mēs mācāmies no citu kļūdām, bet tas, acīmredzot, neattiecas uz peldēm Itālijas strūklakās. Kā ziņo Lanazione.it, 2013.gadā šādā pārkāpumā tikuši pieķerti vairāk kā 30, pārsvarā amerikāņu tūristi.

Florencē nav atļauts arī sēdēt uz kāpnēm vai žogiem un ēst vai dzert baznīcu un sabiedrisko ēku tuvumā. Savukārt, Venēcijā bargu soda naudu maksāsiet, ja nespēsiet turēties pretim kārdinājumam pabarot baložus.

Arī citur Eiropā tūristiem jāievēro spēkā esošie likumi. Par Nīderlandes vieglo narkotiku liberālo politiku dzirdēts daudz. Amsterdamā un praktiski visās citās pilsētās ir tā sauktie kafijas nami (coffee shops), kur visi tie, kas sasnieguši 18 gadu vecumu, drīkst iegādāties un lietot marihuānu un hašišu. Taču narkotisko vielu glabāšana un lietošana sabiedriskās vietās tiek uzskatīta par likuma pārkāpumu un var sagādāt jums neplānotu atpūtu cietuma kamerā. Savukārt Barselonā tiksiet sodīti, ja bikini atradīsieties ārpus pludmales krasta zonas.

Ja dodaties uz Taizemi, jums jāzina, ka šajā valstī aizliegts ievest vairāk, kā 200 cigaretes, bet Fidži nav ieteicams sauļoties bez peldkostīma augšiņas. Japānā aizliegts ievest brīvi pieejamos deguna pilienus, kuri satur pseidoefedrīnu, bet, ja vēlaties braukt ar vilcienu Singapūrā, pirms tam noteikti izspļaujiet košļājamo gumiju, jo tās lietošana vilcienā ir stingri aizliegta. Ja viesojaties Saūda Arābijā pat nemēģiniet fotografēt valdības ēkas, militāros objektus vai aprīkojumu! Par šādu pārkāpumu jums draud arests.


Темы: , , , ,
Написать комментарий