Daugavpils dome palīdzēs lielā satiksmes negadījuma laikā bojātās mājas saimniekam saņemt kompensāciju

foto: Edgars Lukjanins
foto: Edgars Lukjanins

Kārtējās Daugavpils domes preses konferences laikā domes vadība komentēja avāriju, kura notika 3. septembrī Tukuma un Jātnieku ielu krustojumā, kurā saskrējās kravas automobilis un autobuss. Negadījuma laikā autobuss ietriecās mājā.

Kā pastāstīja vicemērs Pēteris Dzalbe, pilsētas pašvaldība (Celtniecības departaments) sniedza palīdzību cietušās mājas saimniekiem, kā arī nepieciešamības gadījumā gatava piedāvāt pagaidu mājokli.

Savukārt Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis, runājot par kompensāciju, kuru saņems cietušās mājas īpašnieks, paziņoja, ka pastāv divi kompensācijas saņemšanas mehānismi: ar transportlīdzekļa apdrošināšanas un uzņēmuma, kuram pieder transportlīdzeklis, pilsoniski tiesiskās atbildības starpniecību. Šis uzņēmums veic remontdarbus pilsētas teritorijā. Kā paskaidroja mērs, ja mājas īpašniekam radīsies kaut kādas problēmas ar kompensācijas saņemšanu no pirmās apdrošināšanas, tad dome sekos, lai īpašnieks saņem pilnu kompensāciju no uzņēmuma pilsoniskās atbildīgas apdrošināšanas.

Tāpat atzīmēsim, ka domē nenoliedza informāciju par to, ka kravas automobilis, kura vadītājs kļuva par satiksmes negadījuma vaininieku, pieder uzņēmumam „Binders”.


Написать комментарий