Daugavpils domē nesaskata saskarsmes problēmas ar pilsētniekiem un žurnālistiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes 9. septembra preses konferencē tika skarts pilsētnieku un žurnālistu saskarsmes jautājums ar pašvaldības pārstāvjiem, tomēr domes vadība te nesaskata nekādas problēmas.

Tikšanās ar pilsētas vadību laikā izskanēja informācija par to, ka neretas ir situācijas, kad mediji nevar sazvanīt noteiktus domes speciālistus, bet pilsētnieki grib savlaicīgi iegūt atbildi uz viņus interesējošo jautājumu vai kādas problēmas izskaidrojumu. Atbildot uz jautājumu, kādēļ šajā situācijā nevar saņemt atbildes uz jautājumiem domes preses dienestā, jo žurnālistu ir daudz un domes darbinieki, iespējams, nevar katram atbildēt, mērs Jānis Lāčplēsis atbildēja:

„Domāju, ka preses dienests tā arī strādā. Varbūt jūs ne vienmēr izmantojat šo pakalpojumu. Protams, ka tas ir normāls saskarsmes un informācijas iegūšanas paņēmiens. Nekādu šāda darba aizliegumu no domes vadības puses nav un nebūs”.

Savukārt Sakaru ar sabiedrību nodaļas vadītāja Inese Andiņa paziņoja, ka viņai pakļautā struktūra vienmēr atbild uz rakstiskiem žurnālistu pieprasījumiem, tādēļ viņai nav saprotams, kāpēc radās šāds jautājums.

Vicemērs Jānis Dukšinskis piemetināja, ka pilsētas iedzīvotāji var uzdot savus jautājumus domei tieši caur informācijas centru. Pat anonīmi jautājumi tiks nodoti atbilstošiem speciālistiem, un cilvēkiem tiks nosūtītas atbildes. Kā paziņoja vicemērs, pilsētnieki aktīvi izmanto šo iespēju un tiešās saskarsmes sistēma darbojas labi.

Runājot par atbilžu saņemšanas termiņiem, kas šajā situācija nav mazsvarīgi, J. Lāčplēsis paziņoja, ka atbildes sagatavošanas termiņš ir atkarīgs no jautājuma. 


Написать комментарий