Deputāts Boriss Ivanovs nesteidzas atgriezties Daugavpils domē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes 9. septembra preses konferencē portāls Gorod.lv painteresējās, vai Boriss Ivanovs vēl atrodas atvaļinājumā, un vai nav plānots risināt jautājumu par viņa deputāta mandāta atņemšanu.

Kā paziņoja pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, Boriss Ivanovs līdz 12. septembrim ir atvaļinājumā un, iespējams, palūgs to pagarināt. Tā bija visa informācija par šo jautājumu, kuru izdevās iegūt no mēra.

Atgādināsim, ka Boriss Ivanovs Daugavpils pilsētas domes vēlēšanās startēja „Latgales partijas” sarakstā ar otro numuru uzreiz pēc Jāņa Lāčplēša. Kā izrādījās pēc tam, B. Ivanovs ieguva pietiekamu vēlētāju balsu skaitu un kļuva par deputātu. Tika noskaidrots, ka tautas ievēlētais agrāk varēja atrasties VDK darbinieku sarakstā, bet noslēpa šo faktu no Centrālās vēlēšanu komisijas.

Jūlijā ģenerālprokuratūra uzsāka pārbaudi, bet pats Boriss Ivanovs aizbrauca ciemos uz ASV un līdz šim brīdim nepiedalās domes sēdēs. Saskaņā ar likumu „Par pilsētas un novada domes deputāta statusu” pašvaldība var anulēt deputāta pilnvaras gadījumā, ja tautas ievēlētais bez attaisnojoša iemesla vairāk nekā trīs reizes pēc kārtas nepiedalās domes sēžu darbā. Tomēr gadījumā, ja ir deputāta iesniegums, deputāta mandāts netiks anulēts.

Iepriekš Jānis Lāčplēsis ziņoja, ka visus jautājumus, kuri attiecas uz Borisu Ivanovu, viņš komentēs pēc tam, kad deputāts atgriezīsies.

Atzīmēsim, ka pēc iegūto vēlētāju balsu skaita „Latgales partijas” sarakstā aiz B. Ivanova seko Reinis Joksts un Olga Jesse.


Написать комментарий