Dagdāniete startē pasaules mēroga sacensībās

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

24. un 25.augustā Somijas galvaspilsētā Helsinkos notika Eiropas frisbija klubu čempionāts Ziemeļu reģiona atlases turnīrs, kurā Latviju pārstāvēja divi frisbija klubi – Salaspils frisbija klubs un Rīgas frisbija klubs “Ultimate Decision”, ziņo Dagdas novada portāls.

Frisbija kluba “Ultimate Decision” mix komandas sastāvā biju arī es – Dagdas iedzīvotāja Vineta Nipere.

Šīs bija manas pirmās augstākā mēroga sacensības, kurās esmu piedalījusies, bet ceru, ka ne pēdējās.

Turnīra apakšgrupas spēlēs guvām uzvaru pār divām Krievijas komandām Sky Pro un Bivni ar rezultātu attiecīgi 15:9 un 14:11, Norvēģijas komandu Jeans Team ar rezultātu 15:9, vienīgais zaudējums grupā bija pret Somiem Vaasa Saints. Izcīnot 2.vietu apakšgrupā, pusfinālā stajāmies pretī otrai latviešu komandai, kura pierādīja, ka viņi ir turnīra līderi. Cīņā par 3.vietu piekāpāmies mājinieku komandai no Somijas UFO Tampere. Kopvērtējumā izcīnījām 4.vietu, par kuru komandai ir liels gandarījums, jo savu izvirzīto mērķi sasniedzām – izcīnījām  iespēju piedalīties  Eiropas frisbija klubu finālčempionātā, kas norisināsies šī gada 26.-29. septembrī  Francijā.

Vēlos pateikties Dagda novada domei, kas sniedza finansiālu atbalstu dalībai turnīrā.

Ļoti ceru arī uz turpmāku sadarbību ar Dagdas novada domi, lai būtu iespēja piedalīties Pasaules čempionātā. Varbūt pavisam tuvā nākotnē, kad frisbijs tiks iekļauts Olimpisko spēļu disciplīnu sarakstā, kāds mūsu novadnieks pārstāvēs Latviju Olimpiskajās spēlēs.

Aicinu ikvienu intresantu šajā nedēļas nogalē t.i. 14.-15. septembrī Daugavpils stadionā “Celtnieks” atbalstīt Latvijas frisbija komandas, kā arī mani un Ultimate Decision komandu “Baltijas frisbija čempionātā 2013”, kurā piedalīsies komandas no Polijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas.

Tā ir lieliska iespēja iepazīt frisbiju un redzēt laviešu sportistu sniegums starptautiskās sacensībās.


Написать комментарий