Jaunais projekts iemācīs Daugavpils un novada iedzīvotājus „veidot savu dzīvi patstāvīgi”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Projekta „Psiholoģiskās palīdzības un atbalsta sniegšana Daugavpils un novada skolotājiem, sociālajiem darbiniekiem un ģimenēm ar bērniem” atklāšanas preses konference iesākās pietiekami neparasti oficiālam pasākumam.

Biedrības „Psiholoģisko konsultāciju centrs „Intence” vadītāja Ludmila Diekiene piedāvāja visiem klātesošajiem noklausīties nelielu muzikālo kompozīciju „Es veidoju no plastilīna”, tādējādi sagatavojot tam, ka projekts ir vērsts uz to, lai katrs tā dalībnieks pats iemācītos pats „veidot savu dzīvi pareizi un efektīvi”.

Pēc Ludmilas Diekienes vārdiem biedrības darbības laikā, kura pastāv jau no 2007. gada, tās kolektīvs ir pietiekami pieredzējis, lai nodotu savas zināšanas lielam cilvēku skaitam – Daugavpils un novada iedzīvotājiem. Turklāt tika atrasts šīs idejas īstenošanas realitātē instruments – Viens no Eiropas projektiem.

„Projekts paredzēts divām mērķauditorijām, pirmā no kurām ir ģimenes ar bērniem, bet pie otrās grupas pieder sociāli maz aizsargāti cilvēki – skolotāji un sociālie darbinieki, kuri katru dienu nonāk stresa situācijās darbā ar cilvēkiem. Tādēļ mēs projektā paredzam iemācīt tās iemaņas, kuras radīs profilaktisko „drošības spilvenu” tieši šo kategoriju cilvēkiem”, - pastāstīja Ludmila Diekiene.

Projekta darba kārtībā projekta ietvaros notiks 16 semināri–treningi, kuru gaitā to dalībnieki tiks mācīti, kā viņi var palīdzēt sev. Zīmīgi, ka semināros var piedalīties tikai pieauguši cilvēki, jo, kā atzīmēja Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova, laimīgu bērnu var audzināt tikai laimīgi vecāki.

Kā atzīmēja viena no projekta veidotājām Daina Kriviņa, svarīgi, ka semināri–treningi notiks divās valodās. Tos vadīs psihologi ar lielu pieredzi Ludmila Diekiene, Olga Petkeviča un Linda Vingre. Pirmais seminārs notiks jau 1. oktobrī, bet semināru cikls noslēgsies ar izbraukuma semināru nākamā gada maijā.

„Rezultātā mēs gribam iegūt 192 speciālistus, kuri savas zināšanas, pieredzi un prasmes nodos tuviniekiem, kolēģiem, draugiem un citiem cilvēkiem, ar kuriem viņi saskaras ikdienas dzīvē, kā arī iemācīs viņus pārdzīvot sarežģītas situācijas”, - akcentēja L. Diekiene.

Atzīmēsim, ka kopēja Eiropas Ekonomiskās zonas Finanšu instrumenta projekta summa sastāda Ls 14 155,10, no kuriem publiskais finansējums sastāda 89,63% jeb Ls 12 686,59, savukārt 10,37% jeb Ls 1 468,51 ir biedrības līdzfinansējums. Par projekta realizāciju atbild biedrība „Psiholoģisko konsultāciju centrs „Intence” sadarbībā ar Vidējās un profesionālās izglītības pārvaldi, Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldi, Daugavpils novada domes Sociālo lietu pārvaldi un Daugavpils novada domes Sociālo dienestu.

Paliek tikai piebilst, ka visi interesenti, kuri vēlas piedalīties projektā, var iesniegt pieteikumus jau no rītdienas, 11. septembra līdz pat 25. septembrim, nosūtot ziņojumu uz elektronisko adresi info@intence.lv vai piezvanot pa tālruni 27042690. Papildinformāciju var iegūt arī Daugavpils pilsētas Vidējās un profesionālās izglītības pārvaldes oficiālajā mājas lapā www.izglitiba.daugavpils.lv un Daugavpils novada domes pašvaldības portālā www.dnd.lv



Написать комментарий