Vācu dzejnieks parādīja Daugavpils skolēniem un studentiem, ka dzejot ir vienkārši

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Tiek uzskatīts, ka dzejoļu rakstīšanai obligāti ir nepieciešams talants un iedvesma. Vācu dzejnieks Bjorns Kuligks, kurš nesen apmeklēja mūsu jauko pilsētu, piekrīt šim viedoklim, tomēr domā, ka iemācīties dzejot var ikviens no mums.

Tieši šo apgalvojumu viņš centās pierādīt savā meistarības klasē „Rakstām dzejoļus”, kura notika Daugavpils universitātē. Vēlēšanos kļūt par šī pasākuma dalībniekiem pauda 12. vidusskolas vecāko klašu skolēni un DU studenti. Vairāku stundu laikā viņi vingrinājās atskaņu veidošanā, atcerējās poētikas takas, ar vienu vārdu sakot nodarbojās ar daiļradi. Jāatzīmē, ka obligāta šīs poēzijas darbnīcas prasība bija sacerēt savus dzejoļus.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Bjorns Kuligks, ikviens no mums, ja ir milzīga vēlēšanās, var uzrakstīt dzejoli vai uzgleznot gleznu. Dzejnieks pats smeļ iedvesmu personīgajā dzīvē. „Visā, kas ar mani notiek, es atrodu interesantus un neaizmirstamus momentus, kuri iedvesmo mani dzejot. Es tos uzsūcu kā sūklis”, - paskaidroja Vācijas viesis.

Pēc viņa vārdiem ar savu meistarības klasi dzejnieks grib parādīt, kā var iemācīties rakstīt dzejoļus, cik tas ir grūti vai viegli, un uz ko jāakcentē uzmanība. Viņš jau rīkoja vairākas līdzīgas meistarības klases skolēniem un studentiem daudzās pilsētās un valstīs. Daugavpilī dzejnieks ir ieradies pirmo reizi, atradīsies te vairākas dienas. Viņa tuvākajos plānos ietilpst apmeklēt Dievnamu kalniņu un brauciens uz slaveno Jūrmalu.

Poēzijas meistarības klasi organizēja DU Humanitārās fakultātes Vācu valodas reģionālais mācību un Vācijas pētniecības centrs ar aktīvu Vācijas vēstniecības Latvijā un Rīgas Gētes institūta atbalstu.

Informēšanai: Bjorns Kuligks piedzima, dzīvo un strādā Berlīnē, viņa darbi tiek publicēti dažādos krājumos, almanahos un literatūras žurnālos. Viņš ir vāciski runājošo rakstnieku darbu Starptautiskā konkursa „Open Mike” uzvarētājs un daudzas reizes bijis prestižu literatūras fondu stipendiāts.



Написать комментарий