“Metalurga” glābšana: administratoram investori vēl nav pieteikušies

foto: F64
foto: F64

Pēc otrdienas tiesas lēmuma apstiprināt finanšu grūtībās nonākušā metalurģijas flagmaņa "Liepājas metalurga" (LM) tiesiskās aizsardzības plānu pagaidām neviens potenciālais investors nav vērsies pie administratora ar konkrētu piedāvājumu, intervijā laikrakstam "Dienas Bizness" atzinis Haralds Velmers.

Viņš norādījis, ka plāns nenosaka, kam būtu jāaizdod nauda LM - esošajiem akcionāriem vai kādam citam investoram. Tiesiskās aizsardzības plāns (TAP ) gan paredz, ka šo aizņēmumu - aptuveni 10 miljoni latu - kapitalizēs un pārvērsīs par LM akcijām, līdz ar to palielinās uzņēmuma pamatkapitālu un mainīsies akcionāru struktūra.  

Administrators pieļāvis, ka vienam no lielākajiem akcionāriem, Kirovam Lipmanam pēc TAP apstiprināšanas "būs vieglāk izpildīt solīto par naudas ieguldīšanu LM". TAP apstiprināšanas dienā pie viņa vēl neviens investors ar konkrētu piedāvājumu nav vērsies.

Velmers pastāstījis, ka kopējā nenodrošināto kreditoru prasījumu summa pārsniedz 54,5 miljonus latu. "TAP paredz, ka nenodrošinātie kreditori dzēš 50% prasījumu pret LM un atlikušos 50% ir iespēja apmainīt pret LM akcijām. 100% apmērā tas nav iespējams, jo LM pamatkapitāls ir aptuveni 16 miljoni latu, kamēr nenodrošināto kreditoru prasība (pēc 50% dzēšanas) ir 27,27 miljonu latu, bet pamatkapitāla palielināšanu nevar veikt vairāk kā par 100%. Starpība - 11 miljoni latu - būs kā akciju virsvērtība. Nenodrošinātajiem kreditoriem ir tiesības pieteikties uz LM akcijām, bet, vai viņi to darīs, jājautā šiem uzņēmumiem," paudis administratoram.


Написать комментарий