Policija aiztur vīrieti, kurš mēneša laikā Daugavpilī aplaupījis vismaz četras sievietes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils iecirkņa Kriminālpolicijas darbinieki, veicot vairāku kriminālprocesu izmeklēšanu, kas bija uzsākti par laupīšanām, noskaidroja uzbrucēju, kurš iespējams nepilna mēneša laikā aplaupījis vairākas sievietes Daugavpilī.

Aizvadītās nedēļas nogalē operatīvo meklēšanas pasākumu rezultātā tika aizturēts 1985.gadā dzimis vīrietis, kurš šī gada maija mēnesī atbrīvojās no ieslodzījuma vietas, kur izcietis sodu par analoģiskā nozieguma izdarīšanu (laupīšanu). Vardarbīgā veidā gūtos juvelierizstrādājumus laupītājs vedis un nodevis lombardos Rīgā. Aizturēšanas brīdī pie vīrieša atrasts mobilais telefons, kas piederējis vienai no cietušajām.

Aizturētais atzinās četru laupīšanu izdarīšanā. Pirmā no tām bija pastrādāta 4.augustā, kad 1949.gadā dzimušai sievietei, pielietojot fizisku spēku, tika atņemta nauda. Vēlāk cietusī griezusies pēc medicīniskās palīdzības, jo guva krūšu kurvja sasitumu. Par otru upuri laupītājs izvēlējies kādu 1983.gadā dzimušu sievieti, pret kuru pielietoja spēku un atņēma vērtīgas mantas un somu. 1.septembrī tika izdarīta trešā laupīšana, noraujot no 1954.gadā dzimušas sievietes kakla zelta ķēdīti. Nākamajā dienā laupītājs uzbrucis 1961.gadā dzimušais sievietei un, nodarot miesas bojājumus, nolaupījis personīgās mantas. Cietusī griezusies ārstniecības iestādē pēc palīdzības.

Turpinot kriminālprocesu izmeklēšanu, policijas darbinieki meklē nolaupītus zelta izstrādājumus. 9.septembrī aizturētajam tiesā tika izraudzīts drošības līdzeklis – apcietinājums.


Написать комментарий