Tikai vienu dienu Daugavpils teātra cienītāji uzreiz varēs iegādāties biļetes uz 5 pirmizrādēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, bijušajā Daugavpils cietokšņa kara hospitāļa ēkā otro nedēļu pēc kārtas notiek Starptautiskais festivāls – darbnīca „Telpa Daugavpils”.

Tajā piedalās 15 Rīgas, Maskavas un Krakovas jaunieši: 5 dramaturgi, 5 scenogrāfi un 5 režisori. Pēc iepazīšanās ar mūsu jauko pilsētu viņiem jāizveido un jāparāda skatītājiem piecas 15 minūšu ilgas izrādes. Turklāt visas izrādes notiks kara hospitāļa telpās.

Daugavpils teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Madara Pavlovska portālam Gorod.lv paziņoja, ka pilsētas iedzīvotāji, kurus interesē māksla, iegūs iespēju apmeklēt šos iestudējumus.

Svētdien, 15. septembrī no 15:00 teātra kasē varēs uzreiz nopirkt biļetes uz visām pirmizrādēm par 4 latiem. Jāatzīmē, ka skatītāju vietu skaits šoreiz ir visai ierobežots, jo hospitāļa telpas uzreiz nevar uzņemt lielu cilvēku skaitu. Biļetes var pasūtīt arī internetā (http://www.bilesuparadize.lv/organizers/184).

Pēc speciālistes vārdiem Rīgas un Daugavpils aktieri jauno scenogrāfu, režisoru un dramaturgu vadībā spēs pārsteigt visus skatītājus, demonstrējot viņiem savu radošo meklējumu rezultātus.

Turklāt teātra festivāla dalībniekiem palīgā nāks mākslinieki, kuri Starptautiskās Marka Rotko rezidences ietvaros radīs 5 oriģinālas instalācijas, kuras atspoguļo katras publikas vērtēšanai nodotās pirmizrādes ideju.

Atgādināsim, ka festivāls – darbnīca „Telpa Daugavpils”, kurš savu darbu uzsāka pirmajās septembra dienās, un tuvojas noslēgumam, pēc tā organizatoru domām aizsāks jaunu tradīciju un kļūs par nopietnu soli Daugavpils cietokšņa atdzimšanā.


Написать комментарий