J. Jalinska: Daugavpils novadu dienu laikā īpaša uzmanība tiks veltīta vietējiem ražotājiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau nākamnedēļ, no 17. septembra līdz 21. septembrim sāksies vērienīgas Daugavpils novadu dienu svinības.

Nozīmīgi ir tas, ka šos svētkus Daugavpils novada iedzīvotāji, kā arī daugavpilieši šogad atzīmē jau piekto reizi pēc kārtas.

Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska, komentējot novada svētku tuvošanos, portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpils novada dome turpinās atbalstīt vietējos ražotājus: „Daugavpils novada dienu laikā mēs atkal veltīsim īpašu uzmanību vietējiem ražotājiem, gribas, lai viņi brauktu un realizētu savu produkciju. Tādēļ tradicionālajā gadatirgū medu, sierus, kaltētus augļus un ogas, kā arī citus produktus, pārdos tikai vietējie ražotāji. Piemēram, Lietuvas viesi piedāvās to produkciju, kuru mūsu ražotāji nevar piedāvāt”.

Iecienīts Daugavpils novada dienu piedāvājums pēc J. Jalinskas vārdiem jau ir Lauku gardumu iela, kurā šoreiz būs pārstāvēti visu 19 novada pagastu ēdieni. Tomēr jāatzīmē, ka iespēja nobaudīt kaut ko karstu un ļoti garšīgu būs tikai tiem, kuri gadatirgū veiks pirkumu par summu, kura pārsniedz vienu latu. Pēc pirkuma veikšanas, saņemot speciālu talonu, var doties uz Gardumu ielu. 

„Par šī gada svētku īpatnību kļūs amatnieku festivāls, kurš notiks Latgales plānošanas reģiona projekta ietvaros, un pievienosies Daugavpils novadu dienu norisei”, - atzīmēja J. Jalinska.

Turklāt svētku muzikālo atmosfēru radīs Rēzeknes Zaļo pakalnu koris un divas jaunatnes grupas „Patrioti.lg” un „Bez PVN”.


Написать комментарий