Lembergs: Mums nav pamata mainīt līdzšinējās partnerattiecības ar ZZS

foto: partijas.info
foto: partijas.info

Ventspils mērs Aivars Lembergs pagaidām neredz nepieciešamību mainīt attiecības ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS). To viņš atklāj otrdien publicētā intervijā laikrakstā Diena.

Esat diezgan asi kritizējis ZZS un nebūsiet vairs arī ZZS premjera amata kandidāts. Vai Latvijai un Ventspilij var startēt vēlēšanās kādā citā koalīcijā?

Pēc pašvaldību vēlēšanām mūsu partijas [Latvijai un Ventspilij!] valde analizēja situāciju un izlēma, ka mums nav pamata un arī vajadzības mainīt mūsu jau ilggadējās partnerattiecības ar ZZS. Neko pašlaik negrasāmies mainīt. Vienīgais - mēs uzstādījām jautājumu par premjera amata kandidātu. Lai tas ir cilvēks, kurš var kompetenti diskutēt par visām tēmām, piemēram, ar Valdi Dombrovski. Premjers, kurš tik ilgus gadus ir strādājis par premjeru... lai ar viņu diskutētu, ir vajadzīga kompetence un māka to darīt. Diemžēl uz šo jautājumu es galīgo atbildi no ZZS neesmu saņēmis.

ZZS Rīgas mēra amata kandidāts Armands Krauze pirms vēlēšanām paziņoja, ka neveidos koalīciju ar SC. Kā jūs vērtējat iespējamo sadarbību ar SC?

Mana atbilde ir ļoti vienkārša - visu noteiks vēlēšanu rezultāts. Rīgā Saskaņas centrs (SC) guva absolūtu uzvaru - 60%. Vai tad tas būs brīnums, ja viņi Latvijā iegūs 51%? Nebūs. Līdz ar to būs jautājums - nevis kas ir gatavs sadarboties ar SC, bet vai SC vispār būs nepieciešamība ar kādu sadarboties.


Написать комментарий