Daugavpils ielu rekonstrukcijas projekta gaitā ietaupīto naudu novirzīs papilddarbiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Augustā tika nodota ekspluatācijā pēdējā iela, kura tika rekonstruēta projekta „Daugavpils infrastruktūras rekonstrukcija, II kārta” ietvaros, paziņoja Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns.

Atgādināsim, ka projekta ietvaros darbi notika A. Pumpura ielā, divos Kauņas ielas posmos, Jātnieku, Imantas, Vienības ielā un autostāvvietā Vienības ielā.

Projekta realizācijas līguma summa tika apstiprināta 2010. gadā un sastādīja Ls 4 548 868, no kuriem Eiropas finansējums sastādīja 85%, valsts finansējums – 3% un pašvaldības finansējums – 12%. Pēc iepirkumiem un līguma slēgšanas palika neizmantoti līdzekļi Ls 384 119 apmērā.

Summu, kuru sākotnēji izdevās ietaupīt, samazināja atkārtoti līgumi, kuri tika noslēgti pēc tam, kad uzņēmums „Gādība” līdz galam neizpildīja saņemto līgumu. Tomēr projekta nauda vēl palika, tādēļ tagad tiek risināts jautājums, kādus ielu posmus par šiem līdzekļiem var uzbūvēt nākamajā gadā, paziņoja Aivars Pudāns. Tie varētu būt Marijas, Strādnieku vai Puškina ielu posmi, bet iespējams tiks piedāvāti citi ielu posmi.

Tāpat Aivars Pudāns pastāstīja, ka projekta ietvaros izdevās labiekārtot autostāvvietu Vienības ielā 89 automobiļiem ar platību 2 273 m2. Kā atzīmēja KSP vadītājs, savā laikā par šo autostāvvietu bija daudz strīdu, bet patlaban iedzīvotājiem nav pretenziju, un viņi novieto savas automašīnas nevis pagalmos un zālienos, bet stāvvietā.


Написать комментарий