Tiesai nodod lietu pret 14 gadus veco puisi, kurš strīda karstumā nožņaudza meiteni

foto: PantherMedia
foto: PantherMedia

Šonedēļ Jēkabpils rajona tiesai nodota krimināllieta pret 1988.gadā dzimušu pusaudzi, kurš strīda karstumā nožņaudza savu vienaudzi - 1999.gadā dzimušu meiteni, kura februārī Jēkabpilī bija izsludināta bezvēsts prombūtnē, un policija viņu meklēja.

Lietu tiesai nodevis Zemgales tiesas apgabala prokuratūras prokurors un pusaudzim apsūdzība uzrādīta par slepkavību pastiprinošos apstākļos - mazgadības dēļ bezpalīdzības stāvoklī esošas personas noslepkavošanu, portālam "Delfi" sacīja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai nepilngadīgā apsūdzētā persona noziedzīgo nodarījumu izdarīja personiskas nepatikas dēļ, slepkavības izdarīšanas nolūkā uzbrūkot cietušajai un viņu nožņaudzot.

Apsūdzētajam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 117. panta 2.punkta. Savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā viņš atzinis pilnībā.

Likumā par slepkavību atbildību pastiprinošos apstākļos, proti, ja noslepkavots nepilngadīgais, kā sods paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem. Tomēr likums noteic, ka brīvības atņemšanas soda laiks personai, kas izdarījusi sevišķi smagu noziegumu līdz 18 gadu vecumam, nedrīkst pārsniegt desmit gadus.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Jau vēstīts, ka nežēlīgā slepkavība tika pastrādāta šā gada sākumā.

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja priekšnieks Juris Staļgevics medijiem pastāstīja, ka 10.februārī saņemts iesniegums par meitenes pazušanu - viņa iepriekšējās dienas vakarā izgājusi no mājām, bet neatgriezās. Izslēdzot versiju par klaiņošanu, policija, iesaistot arī zemessargus, sāka pusaudzi meklēt.

Sākotnēja izmeklēšanas versija liecināja, ka abi jaunieši sastrīdējās un šīs nesaskaņas pārauga fiziskā vardarbībā.


Написать комментарий