Pensionārs 79 gadus dzīvo mājā, kurā nekas nav mainījies kopš viņa bērnības

foto: Bulls Press
foto: Bulls Press

Taisnības labad jāpiebilst, ka mājā ir viens priekšmets, kas ražots mūsdienās - tas ir krāsu televizors. 79 gadus vecais Džons dzīvo ēkā, ko 1925.gadā nopirka viņa vecāki; viņš nekad nav mitis citur.

Viss mājas iekārtojums palicis no sešdesmitajiem gadiem, un vecie sadzīves priekšmeti Džonam kalpo vēl šobaltdien!

Sarkano ķiegeļu māja atrodas Britu salās Notinghempšīrā; to pensionāra vecāki iegādājās 1925.gadā. Viss mājas iekārtojums - mēbeles, priekšmeti, interjera lietas - Džona māte pirkusi laikposmā no pagājušā gadsimta 30.-60.gadiem. Un vai zināt ko?! Sadzīves lietas kalpo uz ūsiņ vēl tagad! 

Pat 1965.gadā pirktais ledusskapis savas funkcijas veic lieliski, vienīgi elektrības patēriņš tam ir lielāks nekā mūsdienu ledusskapjiem. Tāpat arī gāzes plīts no piecdesmitajiem maltītes pensionāram Džonam itin labi pagatavo arī tagad. Viņš saglabājis arī mātes kastroļus un citus traukus, tātad viegli aprēķināt: visas šīs lietas uzticami kalpo pat vairāk nekā 80 gadus.

Džona vecāki nomira pirms 50 gadiem, un dēls savu vecāku mājā tikpat kā neko nav mainījis. "Ja mani sencīši tagad piepeši ienāktu šajā virtuvē, viņi varētu justies gluži kā pēdējoreiz šeit bijuši - itin nekas nav mainījies, arī mēbeles neesmu pārgrūstījis," saka omulīgais vīrs. Interjers un priekšmeti nav mainīti arī vannasistabā un tualetē - pods un vanna ir senāki par Džonu.

Viņš saka, ka jaunas, modernākas mantas Džonam gluži vienkārši nav vajadzīgas, jo šīs pašas vecās lieliski pilda savas funkcijas. Ja kaut kam vajag remontiņu, Džons to nodrošina, taču pēc jaunām lietām vispār nealkst. "Man nāk smiekli par to, kā ļaudis pērk elektroniku un citus štruntus, kuri, kā esmu dzirdējis nekalpo ilgāk par dažiem gadiem" smaida Džons, "es tikmēr uzlieku plati savā patafonā un baudu skaistu mūziku".

Starp citu, mājai septiņdesmitajos gados ievilka centrālo apkuri, taču Džons to neizmanto, viņš dod priekšroku iebūvētajam sildītājam, kas sildīja gan viņu mazu, gan brāli, gan vecākus.

Džons šo ēku nekad mūžā nav pametis uz ilgāku laiku un viņš plāno šajā senajā mājā arī sagaidīt sava mūža pēdējo stundiņu. Lielāko daļu mūža viņš strādājis fabrikā par strādnieku un kaut kādu iemeslu dēļ savu ģimeni izveidot viņam nav izdevies. Kas notiks ar visām retro mantām pēc viņa nāves, Džons īsti nedomā. Līdz šim jau vairāku antikvariātu pārstāvji ciemojušies mājā un vēlējušies atpirkt dažas vecmodīgās lietas, taču kungs nav bijis ar mieru savu vecāku pirktās mantas pārdot.



Написать комментарий