Pa Rīgas ielām kursēs šādi Solaris autobusi, tikai zilā krāsā

foto: Solarisbus.com
foto: Solarisbus.com

Jaunos autobusus pašvaldības SIA Rīgas satiksme piegādās kompānija Solaris Bus&Coach S.A. Līgums paredz 175 autobusu iegādi par kopējo summu 58,3 milj. eiro.

Saskaņā ar konkursa noteikumiem pasūtītājam ir tiesības līguma darbības laikā palielināt iepirkuma apjomu par 30%, tādēļ iepirkuma līguma kopējā summa būs 75,8 milj. eiro un paredzēs maksimāli 228 autobusu iegādi.

Šobrīd vēl nav zināms, kad jaunie autobusi paradīsies Rīgas ielās, jo izgatavotājam pirmie autobusi jāpiegādā astoņus mēnešus pēc līguma parakstīšanas, kas vēl nav darīts.

Kompānija Latvijas uzņēmumam piegādās autobusus Solaris Urbino 12 (viena autobusa cena ar iespējamo papildu aprīkojumu ir 283,61 tūkst. eiro) un Solaris Urbino 18 (viena autobusa cena ar iespējamo papildu aprīkojumu ir 359,11 tūkst. eiro).

Kopumā iepirkuma dokumentus bija izņēmuši 38 interesenti, bet piedāvājumus iesniedza četri: Solaris Bus&Coach S.A., personu apvienība, ko veido SIA Domenikss un a/s Swedbank (zīmols Mercedes Benz), Iveco Czech Republic a.s un VDL Bus & Coach (Amoplant).


Написать комментарий