Nenovērtēto lietu muzeja 'Ļeņinam' uzradies iespējamais īpašnieks

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Liepājas RAS" Nenovērtēto lietu muzeja eksponātam – 1960. gadā gleznotajam Ļeņina portretam uzradies iespējamais īpašnieks.

Kāds kolekcionārs pieļauj, ka starp atkritumiem atrastā glezna, iespējams, ir tā pati, kas savulaik piederējusi viņam, raksta "Kurzemes Vārds".

Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Liepājas RAS" Nenovērtēto lietu muzeja eksponātam – 1960. gadā gleznotajam Ļeņina portretam uzradies iespējamais īpašnieks. Kāds kolekcionārs pieļauj, ka starp atkritumiem atrastā glezna, iespējams, ir tā pati, kas savulaik piederējusi viņam, raksta "Kurzemes Vārds".

Ļeņina portrets atkritumu poligonā atrasts starp lielgabarīta sadzīves atkritumiem, kas, visticamāk, radušies no kāda remontēta vai nojaukta mājokļa. Gleznu bijušais liepājnieks atpazinis, noskatoties telekanāla LNT sižetu par Nenovērtēto lietu muzeju. Vīrietis sazinājies ar atkritumu pārstrādes uzņēmumu, stāstot, ka šādu gleznu viņš savulaik uzticējis kādai sievietei, kura to nozaudējusi. Iespējamais gleznas īpašnieks lūdzis nosūtīt papildu informāciju par portretu, kā arī solījis ierasties muzejā pats, lai aplūkotu portetu.

"Pašlaik pāragri spriest, kā rīkosimies šādos gadījumos, jo mūsu muzejā nonāk daudz lietu, kuras kolekcionāriem varētu šķist vērtīgas. Ja kāds pretendēs uz kādu konkrētu priekšmetu, loģiska būtu prasība pēc kāda dokumenta, kas apliecinātu īpašuma tiesības. Izņēmums varētu būt ģimenes fotoalbumi," laikrakstam stāsta "Liepājas RAS" sabiedrisko attiecību speciālists Viktors Birze.

Jau ziņots, ka Nenovērtēto lietu muzeju iecerēts oficiāli atklāt 20. septembrī. Tajā varēs apskatīt senatnīgus mājsaimniecības priekšmetus un savdabīgas un vērtīgas lietas, kas atrastas atkritumu grēdās.


Написать комментарий