Dagdas novada jauniešu biedrību nelielie projekti 1

foto: dagda.lv
foto: dagda.lv

Pavasara beigās Dagdas novada jauniešu biedrībām tika izsludināts neliels projektu konkurss „Aktivizē savu ikdienu”, kuram finansējumu piešķīra Dagdas novada pašvaldība, ziņo Dagdas novada portāls.

Projekta mērķis bija finansiāli atbalstīt jauniešu iniciatīvu, kas aktivizē Dagdas novada jauniešu biedrības vietējā teritorijā, un veicināt saturīgu brīva laika pavadīšanu, kā arī iesaistīt jauniešus projektu izstrādes un īstenošanas procesos. Kopumā  tika atbalstīti seši projektu pieteikumi.

JB "Delverība" projekta ietvaros ieguva fotoaparātu, kas bija ļoti nepieciešams, lai popularizētu biedrības darbību un attēlotu biedrības dzīvi foto mirkļos. Fotoaparātu jaunieši labprāt izmantoja pasākumā "Orientēšanas Asūnē", kā arī daudzos citos  pasakāmos. 

Iesaistoties Dagdas novada pašvaldības projektā “Aktivizē savu ikdienu”, jauniešu biedrība „Laimis spuorni”  ieguva 63 latus. Šis finansējums ļoti noderēja dažāda sporta inventāra iegādei. Jaunieši iegādājās volejbola tīklu, volejbola un futbola bumbas, tenisa bumbiņas, šautriņu komplektu, gaisa šautenes lodes. Sporta inventārs dažādos Šķaunes jauniešu aktivitātes - volejbola turnīri, futbola spēles, uzmanības un precizitātes izkopšana, šaujot mērķī, tā ir tikai daļa no visām iecerētajām un realizētajām biedrības aktivitātēm.

Andzeļu pagasta jauniešu biedrība "Orhidejas S" piedalījās projektā ar mērķi atjaunot un papildināt Andzeļu pamatskolas pirmsskolas izglītības grupas bērnu rotaļu laukumu. Projekta finansējums Ls 63.00 apjomā tika izlietots krāsas iegādei, bet visas pārējās projektā paredzamās  aktivitātes tika veiktas pateicoties Andzeļu pagasta pārvaldes, jauniešu un vecāku atbalstam.

Jauniešu biedrība „Ašo kompānija” projekta ietvaros iegādājās galda spēles, kuras jaunieši labprāt izmantoja  organizētā pārgājiena laikā. Galda spēles var izmantot ikviens interesents, jo spēles atrodas TN un ir pieejamas visiem pagasta iedzīvotājiem.   

Pateicoties dalībai Dagdas novada jauniešu biedrību projektu konkursā „Aktivizē savu ikdienu”, Bērziņu pagasta jaunieši iegādājās 6 guļammaisus, foto somu un galda spēli. Guļammaisi tika uzreiz arī izmantoti, jo Bērziņu pagasta jaunieši jūnija beigās devās pārgājienā  pa savu pagastu un nakšņoja teltīs Malcānu ezera krastā.

Īstenojot projektu, arī Konstantinovas jauniešu biedrība „Dzirkstelītes” iepriecināja pagasta iedzīvotajus - izveidoja volejbola laukumu.

Paldies visiem jauniešu biedrību vadītājiem, biedriem un atbalstītājiem par to, ka iesaistījās projektā un palīdzēja labiekārtot atpūtas vietas, un  nodrošināja vietējiem iedzīvotajiem saturīgu brīvā laika pavadīšanas iespējas.



Написать комментарий

Prieks lasīt, ka ar tik mazu naudiņu izdarīti labi darbi un savu ikdienu piepildoši pasākumi. Neviens neko mums priekšā nenoliks!