Jaunie un jau pieredzējušie uzņēmēji dalās ar savu pieredzi un stāstiem ar potenciālajiem Daugavpils komersantiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 12.septembrī, „Park Hotel Latgola” konferenču zālē konferences „Uzrāviens” ietvaros sapulcējās vairāk nekā 70 jau pieredzējuši, kā arī jaunie un potenciālie Daugavpils uzņēmēji, un dalībnieki no Jēkabpils, lai iegūtu nepieciešamo informāciju, uzlabotu kontaktus, kā arī izmantotu iegūtās zināšanas praksē.

Konferences dalībniekus sveica starptautiskās organizācijas „JCI Latgale” nodaļas prezidente Viktorija Korsaka, atgādinot to, ka organizācija „JCI” mūsu valstī strādā jau sešu gadu garumā, taču Daugavpilī konference, kuras galvenā tēma ir „ Tik atšķirīgs bizness”, norisinās pirmoreiz. Pie kam konferences galveno uzdevumu sarežģī tas, ka informāciju par savu biznesa ideju attīstības iespējām jāiegūst ļoti īsā laikā.

Pēc tam vārds tika dots Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim, kurš savā runā uzsvēra jauno uzņēmēju nozīmību pilsētai: „Ir ļoti svarīgi šeit redzēt jaunus uzņēmējus, to iniciatīvu un idejas. Protams, tie uzņēmumi, kurus jūs visādā ziņā izveidosiet, nespēs pārvērst situāciju pilsētā „kājām gaisā”, bet esiet pārliecināti, tas, ko jūs darāt, ir pats svarīgākais jums, jūsu ģimenei un jūsu partneriem, taču pilsētas domei ir svarīgi, lai jūs attīstītos un lai pilsētā rastos arvien vairāk iespēju”.

Gvido Smiltiņš, „JCI Latvia” nacionālais prezidents, savukārt, pauda domu par to, cik grūts ir jaunā uzņēmēja ceļš ar vienkāršu ilustrāciju, kura turklāt parādīja atšķirību starp jaunajiem un jau pieredzējušiem komersantiem, kā arī piezīmēja, ka galvenais ir nebaidīties un būt uzņēmīgiem.

Konferences gaitā tās dalībnieki noklausījās Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta Biznesa attīstības daļas vadītāja Vladimira Nadeždina prezentāciju, kurš izstāstīja par biznesa sfērām, kuras mūsu pilsētā vēl nav aizpildītas, kā arī dalījās ar veiksmīgas uzņēmējdarbības piemēriem.

 Vēlāk ar saviem stāstiem dalījās jaunie uzņēmēji Renāts Isajevs, kurš tikai pirms diviem mēnešiem atvēra skaistumkopšanas salonu un Ludmila Fjodorova, kura dalījās savā pieredzē videokameru un domofonu izplatīšanas sfērā. Kā izrādījās, neskatoties uz daudzajām kopīgajām uzņēmēju problēmām, katrs no tiem atrada savu individuālo pieeju to risināšanai. 

Jāatzīmē, ka konferences „Uzrāviens” programmā dalībniekus sagaida vēl daudzas pieredzējušu savas biznesa sfēras pārstāvju uzstāšanās, bet diena noslēgsies ar paneļdiskusiju. 


Написать комментарий