Rīgas „Starojošais piecnieks” sāka Daugavpils kultūras restartēšanu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Daugavpilī septembra sākumā sākās otrais pēc kārtas Starptautiskais mūzikas un mākslas festivāls „ReStArt 2013” (Restartēšana), kura ietvaros vesela mēneša garumā daugavpilieši un pilsētas viesi varēs apmeklēt lielu dažādu pasākumu skaitu.

Šis festivālam pēc tā organizatoru domām jāveicina Daugavpils kultūras dzīves restartēšanu, jaunu emociju, ideju un iespaidu radīšanu. Turklāt daudzie koncerti, izstādes, radošās darbnīcas un izrādes notiks dažādās pilsētas vietās – no Vienības nama līdz Rotko Mākslas centram.

Solītā restartēšana sākās ar spilgtu Rīgas pūšamo instrumentu kvinteta „The Sparkling 5” koncertu. Mūzikas kokteilis, kurš tika piedāvāts nelielam skatītāju skaitam, bija starojošs un izrādījās ļoti garšīgs.

Trīs burvīgas saksofonistes trombona un taures pavadībā profesionāli un dabīgi izpildīja klasikas darbus, kuri jau sen ir kļuvuši par pasaules hītiem, kā arī Latvijas komponistu darbus savā aranžējumā. Visas meitenes bija skaistas, bet trauslā blondīne Baiba Tilhena ar milzīgu baritona saksofonu pastāvīgi guva aplausus. Bez viņas alta saksofonu kvintetā spēlē daugavpiliete Jeļena Kovaļenko–Bebriša, tenora saksofonu – Arnita Akmentiņa, kura arī aranžē izpildāmos skaņdarbus. Stipro cilvēces pusi te pārstāv taurētājs Aivars Osītis un trombona virtuozs Lauris Zvejnieks.

Pēc kritiķu domām šo jauno (visi dalībnieki ir nedaudz vecāki par 30 gadiem), bet jau popularitāti guvušo kvintetu raksturo izteiksmīgs skanējums un spilgts temperaments. Vienības nama skatītāji kļuva par īsta neparasta un aizraujoša šova lieciniekiem. Muzikanti ne tikai vienkārši spēlēja, bet arī dejoja uz skatuves un ārpus tās, tēloja ainas, iekvēlinot publiku, kura ilgi viņus neatlaida.

Par nākamo Starptautiskā mūzikas un mākslas festivāla pasākumu kļūs kamermūzikas koncerts Daugavpils luterāņu baznīcā svētdien, 15. septembrī, kurā piedalīsies pilsētas kamerorķestra stīgu kvartets un Vācijas oboiste Faina Bergere.



Написать комментарий