Skrudalienas pamatskolā svinēs Eiropas kultūras mantojuma dienas

foto: wikimapia.org
foto: wikimapia.org

Eiropas kultūras mantojuma dienas dažādās Eiropas valstīs parasti svin septembrī. Šogad galvenie uzmanības objekti ir 49 Latvijas skolas un augstskolas, kuras atrodas telpās ar kultūras un vēstures vērtību. Zīmīgi, ka to skaitā ietilpst arī Skrudalienas pamatskolas ēka.

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Skrudalienas pamatskolas direktore Santa Belousova, svinīgais pasākums par godu Kultūras mantojuma dienām Skrudalienas pagastā notiks pirmdien, 16. septembrī 12:00.

Pasākuma gaitā skolā simboliski tiks pacelts Eiropas kultūras mantojuma karogs, pēc tam visus skolas viesus gaida skolēnu koncerts ar tautas deju kolektīvu un sporta deju kolektīvu uzstāšanos, ar muzikālu priekšnesumu uzstāsies arī skolas ansamblis. Pēc tam pasākuma dalībniekiem būs iespēja apskatīt skolas skolēnu radošo darbu izstādi, kas veltīta iemīļotajai skolai, tai pašā laikā varēs iepazīties ar Skrudalienas pamatskolas ēkas vēsturi.

Pēc S. Belousovas vārdiem svētkos ieradīsies Daugavpils novada domes pārstāvji – Kultūras pārvaldes Kultūras un vēstures mantojuma nodaļas vadītāja un arhitekte Vanda Baulina, Izglītības pārvaldes vadītāja Irēna Bulaša, kā arī Skrudalienas pagasta pārvaldes priekšsēdētāja vietniece Iveta Aļohina un Valsts kultūras mantojuma inspekcijas Latgales reģionālās nodaļas pārstāvis. Turklāt skolas durvis 16. septembrī būs atvērtas visiem interesentiem, kuri vēlas piedalīties Eiropas kultūras mantojuma dienu svinībās un uzzināt vairāk par skolas vēsturi.


Написать комментарий