Līgumu ar „Batergo” novērtēt pārdomāja: uzreiz meklēs tā laušanas paņēmienus?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12. septembrī Daugavpils domes sēdes gaitā no posteņa neparedzētiem izdevumiem deputāti nolēma izdalīt Ls 13 310 papildus ekspertīzēm, kuras nepieciešamas Jevģēnija Careva vadītajām darba grupām, kuras šobrīd pārbauda uzņēmumu „Daugavpils ūdens” un „Daugavpils siltumtīkli” darbu.

Sēdes gaitā Jānis Lāčplēsis palūdza ierakstīt protokolā precizētos ekspertīžu mērķus. Tā, izdalītā nauda tiks izmantota, lai veiktu nevis jau līguma ar „Batergo” juridisko ekspertīzi, bet izpētītu tā laušanas juridisko bāzi. Attiecībā uz TC – 1, TC – 2 un „Daugavpils ūdens” runa ir par iepirkumu procedūru likumības novērtējumu līgumu slēgšanai.

Atgādināsim, ka iepriekš Jānis Lāčplēsis paziņoja, ka līguma laušanai ar „Batergo” nepieciešams juridisks pamatojums, pie kura strādā darba grupa. Tagad sanāk, ka, vai nu pamatojums vairs nav vajadzīgs un eksperti uzreiz strādās pie tā, lai novērtētu, kā lauzt līgumu, vai nu juridisko pamatojumu kāds jau ir apmaksājis.

Atgādināsim, ka līdzekļu izdalīšanas jautājums jaunajām ekspertīzēm steidzamības kārtā tika izskatīts Finanšu komitejā pirms nedēļas. Tad Jevģēnijam Carevam paziņoja, ka ekspertīžu veikšanai ar šādu vērtību jāveic iepirkumu procedūru. Pēc tam tautas kalps izteica vēlēšanos rast iespēju, lai kompānija, kura veica iepriekšējo ekspertīzi, nesaņemtu tiesības veikt vēl vienu.


Написать комментарий