Rīdziniekiem ar sastrēgumiem jārēķinās līdz būvsezonas beigām

foto: travelnews.lv
foto: travelnews.lv

Līdz pat būvsezonas beigām rīdziniekiem un pilsētas viesiem jārēķinās ar sastrēgumiem ielu remonta dēļ vairākās Rīgas vietās, liecina Dienas apkopotā informācija. Izvēloties braukšanas maršrutu, daudzviet jārēķinās, ka būs jāgaida sastrēgumos.

Vairākiem objektiem ir nosaukti darbu pabeigšanas termiņi, un atliek cerēt, ka tie tiks ievēroti. Līdz novembra sākumam tiks pabeigti arī darbi uz autoceļa posmā starp Juglu un Berģiem, kur veidojās iespaidīgi sastrēgumi, izraisot pat publiskas finanšu ministra Andra Vilka dusmas.

Pirms nedēļas plašu rezonansi izraisīja finanšu ministra Andra Vilka (Vienotība) asā reakcija tviterī par ilgstošo nīkšanu satiksmes sastrēgumā Juglā. VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC) pārstāve Ieva Niedra Dienai norādīja, ka SIA Binders darbus šajā ceļa posmā sākusi 24. jūlijā un saskaņā ar līgumu tie jāveic līdz 5. novembrim. "Pašreiz asfaltēšanas darbi objektā faktiski ir pabeigti, atlikusi tikai ceļu horizontālā marķējuma krāsošana, barjeru uzstādīšana un nomaļu sakārtošana. Turpmākie darbi būtiskus satiksmes apgrūtinājumus vairs neradīs, jo tos būs iespējams veikt, slēdzot maksimums vienu joslu un pārējās divas atstājot satiksmei," sola I. Niedra. LVC aicina autovadītājus ziņot Satiksmes informācijas centram par jebkādiem turpmākajiem satiksmes apgrūtinājumiem.

Ar sastrēgumiem ikdienā jāsastopas arī daudziem šoferiem Pārdaugavā, kuri brauc gar topošo Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku Salu tilta virzienā. Inženiertīklu izbūves dēļ tiek ierobežota vai pat slēgta satiksme dažādos ielas posmos un veidojas sastrēgumi, piemēram, nobraucot no Akmens tilta uz Mūkusalas ielu. Nacionālās būvkompāniju apvienības pārstāve Ilga Sokolova Dienai pastāstīja, ka augusta beigās satiksmei pilnībā tika atvērta Valguma iela un Uzvaras bulvāris. Šo ielu krustojumā jāveic vien ceļa seguma virskārtas ieklāšana, kas plānota 20.-21. septembrī. Patlaban atsevišķos posmos ir noteikti satiksmes ierobežojumi Akmeņu un Mūkusalas ielā. Plānots, ka būvdarbi šajās ielās beigsies oktobrī, kad tiks atcelti visi ierobežojumi. Turpināsies labiekārtošanas darbi, arī gājēju ietvju seguma atjaunošana. Šos darbus ir plānots turpināt, kamēr laikapstākļi būs atbilstoši to veikšanai.


Написать комментарий