D. Rodionovs: Pašvaldība strādā, lai veiksmīgi apgūtu Eiropas projektu naudu sporta objektu celtniecībai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils vicemērs Dmitrijs Rodionovs, pašvaldība aktīvi strādā pie tehnisko risinājumu izstrādes nākamajiem Eiropas projektiem.

Tiek izstrādās sporta kompleksa „Celtnieks” modernizācijas idejas un vieglatlētikas stadiona būvniecības idejas.

Vicemērs pavēstīja, ka kārtējās tikšanās laikā ar Sporta pārvaldes vadītāju Aleksandru Ivanovu un DJSP direktoru Imantu Utinānu runa bija par to, ka sports Daugavpilī attīstās, pilsētā darbojas Olimpiskais centrs, bet profesionālo sportistu problēmu tas nerisina un jāstrādā pie tā, lai tam piesaistītu vairāku kategoriju sportistus.

Nevienam šaubas nerada fakts, ka Daugavpils sporta infrastruktūra ir jāattīsta, tādēļ īpašu uzmanību jāpievērš stadiona un sporta kompleksa „Celtnieks” modernizācijai, kur nākotnē ir plānots izvietot 6 sporta veidus (tai skaitā boksu un divcīņu), kā arī vieglatlētikas manēžas būvniecībai, paziņoja Dmitrijs Rodionovs.

Kā atzīmēja D. Rodionovs, lai veiksmīgi piedalītos Eiropas naudas apguvē sporta objektu modernizācijai un būvniecībai, pilsētas 2014. gada budžetā centīsies atrast līdzekļus skiču un tehniskās dokumentācijas izstrādei, kas nepieciešama projektu realizācijai. Tas notiks tikai gadījumā, ja netiks samazināta budžeta sociālā sastādošā.

„Daugavpilī jāuzlabo apstākļus profesionālā sporta attīstībai. Piemēram, Rīgā un Ventspilī sporta objektu attīstība notiek pilnā sparā, bet Daugavpils šajā jomā pagaidām atpaliek. Lai pie mums parādītos jauni sporta objekti, jāsaņem federāciju atbalstu, kurām jāstāsta gan par mūsu sasniegumiem, gan problēmām. Jādara visu iespējamo, lai pilsētas attīstībai varētu maksimāli izmantot Eiropas naudu”, - atzīmēja Dmitrijs Rodionovs.


Написать комментарий