Baltijas Boksa līgas prezidents: Latvijā strauji pieaug boksa popularitāte

foto: Publicitātes foto
foto: Publicitātes foto

Pasaules tendenču iespaidā Latvijā un visā Baltijā strauji palielinās boksa popularitāte, tomēr šā sporta veida turpmākam uzplaukumam būtu nepieciešams papildu finansējums, atzīst Baltijas Boksa līgas (BBL) prezidents Romāns Dāboliņš.

"Pēdējos gados pieaug gan boksa klubu, gan to dalībnieku skaits. Pašlaik Latvijā jau darbojas vairāk nekā 30 boksa klubu un šim sporta veidam pievērsušies vairāk nekā trīs tūkstoši cilvēku. Uz pasaules fona visas Baltijas valstis izskatās visnotaļ labi, bet panākumi varētu būt iespaidīgāki, ja Latvijā, Lietuvā un Igaunijā valsts atbalsts būtu lielāks," uzsver Dāboliņš.

Bokss aizrauj arvien vairāk jauniešu. Boksa pievilcīgumu veicina kinofilmas un dažādi cīņas sporta veidu šovi, kas kliedē maldīgus priekšstatus par boksu kā par rupju kaušanos. Patiesībā bokss attīsta ķermeņa lokanību, izturību, veiklību, pašaizsardzības prasmes, kā arī psiholoģiski norūda un attīsta domāšanu.

"Ne velti boksu dēvē par šaha spēli cimdos," pauda Dāboliņš, kurš savulaik divas reizes kronēts par pasaules čempionu kikboksā.

Paplašinās arī boksa klubu ģeogrāfiskā pārstāvniecība. Boksa kultūras tradīcijas visvairāk iesakņojušās Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī un Tukumā, taču pēdējā laikā šis sporta veids uzņem apgriezienus arī Jūrmalā, Dobelē, Olainē, Ķekavā un Bauskā.

Viens no Latvijas izcilākajiem boksa talantiem ir baušķenieks Latvijas čempions boksā smagajā svarā Artūrs Kuļikauskis, kurš 14. septembrī Ķīpsalas hallē gaidāmajā boksa šovā "The Ring Stars" ("Ringa zvaigznes") cīņā par starptautisko Latvijas čempiona titulu smagajā svarā sacentīsies ar Francijas bokseri Juri Kajembri Kalengu.

Latvijā ir jārīko šādi kvalitatīvi un aizraujoši boksa un citu cīņas sportu pasākumi nolūkā pamudināt jauniešus pievērsties sportiskām aktivitātēm, jo tas ir ieguvums visai sabiedrībai.

Boksa jomā neizpaliek arī starptautiski panākumi - starp 49 Eiropas valstīm Latvija komandu vērtējumā stabili ierindojas 11.-14.vietā, kas ir ļoti labs sniegums mūsu mazajai valstij, kurā ir tikai nedaudz vairāk kā divi miljoni iedzīvotāju.


Написать комментарий