Visdrīzāk jaunatnes vasaras darbā iekārtošanas programma Daugavpils novadā turpināsies

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Gorod.lv lasītāji jau zina, ka šogad pirmo reizi Daugavpils novadā norisinājās jaunatnes darbā iekārtošanas programma. Pēdējās Daugavpils novada municipālo iestāžu, uzņēmēju un zemnieku saimniecību, kā arī jauniešu atskaites tika saņemtas šonedēļ.

Pēc Jāzepa Krukovska, Daugavpils novada domes Attīstības nodaļas projektu koordinatora vārdiem vasaras darbā iekārtošanas programma pagāja pietiekami veiksmīgi, lai tā varētu turpināties arī  nākamajā gadā.

„Viss pagāja veiksmīgi, tiesa, diviem skolēniem mainījās plāni un viņi nevarēja piedalīties programmā, tā 110 jauniešu vietā programmā piedalījās 108 jaunie Daugavpils novada iedzīvotāji. Turklāt savā vairākumā skolēni pietiekami atbildīgi izturējās pret savu pienākumu izpildi, kādēļ daži darba devēji pieņēma lēmumu apmaksāt jauniešu darbu no sava budžeta”, - pastāstīja Jāzeps Krukovskis.

Turklāt projektu koordinators atzīmēja, ka negatīvas atsauksmes netika saņemtas ne no vienas puses, tomēr jau ir daži plāni nākamgad uzlabot programmu: „Šogad izveidojās situācija, ka vairākumu darba vietu nodrošināja municipālās iestādes, bet nākamgad tomēr gribētos, lai programmā iesaistītos pēc iespējas vairāk vietējo uzņēmēju”.

Tomēr konkrētāku programmu, kā atzīmēja J. Krukovskis, vēl jāapspriež ar pagastu pašvaldību vadītājiem, bet pēc tam tiks pieņemts galīgais lēmums par to, kādus labojumus programmā jāievieš, lai tā tiktu realizēta vēl veiksmīgāk.

Atgādināsim, ka bez 108 skolēniem programmā piedalījās 16 pagasti, 14 zemnieku saimniecības, 2 piemājas saimniecības, sabiedrības ar ierobežotu atbildību un individuālie komersanti. Programmas realizācijai no Daugavpils novada domes budžeta tika izdalīti 10 tūkstoši latu.


Написать комментарий