Kargins un Krasovickis oficiāli iztiekot ar 200 latiem mēnesī

foto: Oļesja Sokolova, F64
foto: Oļesja Sokolova, F64

Bijušie ”Parex bankas” īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis patlaban esot spiesti iztikt ar minimālajai algai ekvivalentu summu jeb 200 latiem mēnesī, atsaucoties uz eksbaņķieru advokāta Uģa Grūbes sūdzībā pausto, vēsta ”Re:Baltica”.

Sūdzība adresēta Augstākajai tiesai un tajā eksbaņķieru advokāts apstrīd Rīgas apgabaltiesas lēmumu noraidīt Kargina un Krasovicka lūgumu atbrīvot viņus no 3115 latus lielas valsts nodevas par apelācijas sūdzības iesniegšanu.

Sūdzībā pausts, ka savulaik par bagātākajiem Latvijas iedzīvotājiem uzskatītie kungi jau teju trīs gadus spiesti iztikt ar minimālajai mēnešalgai līdzvērtīgu summu, bet viņiem piederošie finanšu līdzekļi ir apķīlāti, tādēļ viņi nevar atļauties samaksāt tik lielu valsts nodevu.

To, vai Kargins un Krasovickis tiešām iztiek ar 200 latiem mēnesī, apšaubījis "Parex bankas" problemātisko aktīvu pārvaldītāja "Reverta" valdes priekšsēdētājs Kristofers Gviljams, kurš "Re"Baltica" norādījis: "Abi kungi nudien neatstāj trūcīgu cilvēku iespaidu. Tāpēc negribas ticēt, ka aiz viņu spožās publiskās ārienes ikdienā slēpjas trūkums. Abu kungu prasība izskatās pēc mēģinājuma tiesas procesa apmaksai izmantot valsts, tas ir - nodokļu maksātāju, līdzekļus."


Написать комментарий