WRC Austrālijas rallija vadībā izvirzās Andreass Mikelsens

foto: VW
foto: VW

Pasaules rallija čempionāta (WRC) Austrālijas posma vadībā pēc pirmās dienas ir izvirzījies norvēģis Andreass Mikelsens ("Volkswagen").

Pirmajā sacensību dienā sportistiem bija jāveic divi superspeciālie ātrumposmi, katrs 1,6 km garumā. Mikelsens bija ātrākais pirmajā, bet otrajā bija otrais aiz Sebastjena Ožjēra ("Volkswagen"). Tā kā francūzis pirmajā posmā finišēja tikai piektais, divu "dopu" summā līderpozīcijā izvirzījies Mikelsens.

0,9 sekundes no Mikelsena kopvērtējumā atpaliek brits Kriss Mīke ("Citroen"), bet trešais ir vēl viens "Volkswagen" komandas pārstāvis Jari-Mati Latvala. Ožjērs, atpaliekot no Mikelsena 1,5 sekundes, ir ceturtais.

Tomēr īstās sacensības sāksies piektdien, kad ekipāžas veiks nopietnāku distanci - astoņus ātrumposmus, no kuriem garākie būs 24,91 km gari. Sestdien un svētdien rallija plānā ir pa sešiem ātrumposmiem.

"Divas īsas testu dienas, divi braucieni brīvajos treniņos un divi superspeciālie ātrumposmi - tas ir viss, ko pagaidām esam izbraukuši ar manu stūrmani Polu Neiglu, bet izskatās, ka mums saskan," saka Mikelsens. "Taču īstais pārbaudījums būs nākamās trīs rallija dienas. Tās būs kā trīs dažādi ralliji vienā: šauri un tehniski ceļi piektdien, plaši sestdien un ātri pa mežiem svētdien."

Kā ziņojām, Mikelsena stūrmanis Austrālijā ir Pols Neigls, jo norvēģu pilota pastāvīgais stūrmanis Miko Markula ārstē lauzto mugurkaulu.

Austrālijas rallija rezultāti pēc diviem ātrumposmiem:


Написать комментарий