J.Lāčplēsis cer uz labvēlīgāku tramvaju iepirkuma rezultātu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc kārtējās Daugavpils domes sēdes 12.septembrī reģionālās televīzijas žurnālisti uzdeva pilsētas mēram Jānim Lāčplēsim vairāk nekā desmit jautājumus par tramvaju piegādi Daugavpilij Eiropas projekta ietvaros, lai saprastu, kas tad īsti notiek pilsētā ar šo konkursu.

Pilsētas mērs centās atteikt komentāru sniegšanu, atsaucoties uz to, ka domes sēde neko nelēma par tramvajiem, bet diena, kurā jātiek veiktai pirmā vagona piegādei, vēl nav beigusies.

Taču videokamera un žurnālistu uzstājība tomēr ļāva saņemt informāciju no pilsētas galvas. Atbildot uz jautājumu par to, kādēļ sēdē netika lemts jautājums par tramvaju piegādi, neskatoties uz to, ka vagonu piegāde netika veikta kārtējā termiņā, mērs paziņoja, ka gadījumā, ja radīsies draudi veiksmīgai projekta realizēšanai, tiks izskatīta līguma laušanas un jauna iepirkuma iespēja.

Jautājumu par to, kādi ir piegādes termiņu ieilgšanas iemesli, mērs ieteica pāradresēt piegādātājam, atzīmējot, ka, viņaprāt, iespējamie iemesli varētu būt fakts, ka piegādātājs tehniski nav spējīgs izpildīt saistības un, iespējams, finansiālas grūtības; savukārt Daugavpils ir gatava saņemt pasūtījumu.

Atbildot uz pārējiem žurnālistu jautājumiem, mērs ļāva noprast, ka pašreizējā līguma laušanas varbūtība pastāv, taču dome darīs visu iespējamo, lai pilsēta saņemtu tramvajus.

Kādas pretenzijas domei ir pret pašreizējo piegādātāju, neskaitot piegādes termiņus, mērs neteica. Netika sniegta arī skaidra atbilde uz jautājumu, vai, pēc pilsētas galvas domām, pašreizējā līguma summa ir adekvāta.

„Varu teikt tikai to, ka pašreiz piedāvātā cena, 1,6 miljoni, pārsniedz summu, kas projekta ietvaros paredzēta tramvaju iegādei. Šī nauda jāpiemaksā no iedzīvotāju makiem. Ceru, ka jauna iepirkuma gadījumā rezultāts pilsētai var būt labvēlīgāks. Taču tas neatbrīvo mūs no pienākuma pildīt pašreiz spēkā esošā līguma saistības,” rezumēja domes priekšsēdētājs.

Atzīmēsim tikai, ka, piedaloties tramvaju piegādes konkursā, Daugavpils Lokomotīvju remonta rūpnīca piedāvāja piegādāt pilsētai tramvajus par 5 356 636 latiem bez PVN, bet AAS „Белкоммунмаш” un SIA „Agmen Consulting Bureau”, ar kuriem tika noslēgts līgums (pie kam piedāvājums atzīts par ekonomiski izdevīgāko) – 4 614 312 latiem bez PVN.


Написать комментарий