Jūrmalas slimnīcā dzimis tūkstošais bērniņš

foto: expat.su
foto: expat.su

Šā gada 9.septembrī Jūrmalas slimnīcā piedzimis tūkstošais bērniņš, informēja slimnīcas pārstāve Laila Bekmane.

Šogad slimnīcas tūkstošais bērniņš piedzimis ātrāk, jo pērn tas notika tikai oktobra vidū. "Tas norāda, ka šogad palielinājies dzimušo bērnu skaits," uzsver Bekmane.

Tūkstošais bērniņš dzimis jūrmalnieku Gudriku ģimenē 9.septembra pēcpusdienā. Šis Gudriku ģimenē ir jau trešais bērns - puisītis piedzimstot svēra 3,670 kilogramus un bija 53 centimetrus garš.

Neierasti daudz Jūrmalas slimnīcā šogad dzimuši dvīņi - šā gada pirmajos astoņos mēnešos jau desmit ģimenēs, kas ir divreiz vairāk nekā citus gadus.

Slimnīcā šogad dzimuši arī 16 ārvalstu iedzīvotāju bērni, kamēr 2011.gadā slimnīcā dzima seši bērni no ārvalstīm, bet 2012.gadā - 11. Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa ieņem stabilu trešo vietu dzemdību skaita ziņā Latvijā. Pēdējos divos gados vērojams jaundzimušo skaita pieaugums - 2011.gadā dzimuši 1208 bērni, bet 2012.gadā - 1268.

Slimnīcas vadība prognozē, ja turpināsies līdzšinējais dzemdību skaita pieaugums, šajā gadā slimnīcā būs dzimuši 1500 bērni.

Slimnīcas pārstāve Bekmane norāda, ka šis gads Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļā ir īpašs, jo 2012.gada nogalē tika pabeigta nodaļas renovācija, iegādātas jaunas mēbeles un aprīkojums, lai jaunās ģimenes justos ērti un komfortabli.

Nodaļas īpašais lepnums ir augsti profesionāla un iejūtīga dzemdību speciālistu komanda, ko veido ārsti ginekologi-dzemdību speciālisti, neonatologi, vecmātes, bērnu māsiņas, kas dienu un nakti rūpējas par to, lai ikviena jaunā ģimene šajā īsajā, bet ļoti nozīmīgajā brīdī justos droša un aprūpēta.

Dzemdību nodaļa nodrošina pirmsdzemdību, dzemdību un pēcdzemdību aprūpi.


Написать комментарий