Par apbedījumu pakalpojumu kompleksa celtniecību Daugavpilī iestājās vairāk nekā divi simti pilsētnieku

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils domes deputāti pēc zināmām diskusijām apstiprināja publiskās apspriešanas rezultātus celtniecības iecerei „Apbedīšanas pakalpojumu komplekss Siguldas ielā 16B, Daugavpils”.

Celtniecības idejas publiskā apspriešana, kuru piedāvā firma SIA „Rituāls D”, norisinājās no 25. jūnija līdz 25.jūlijam. Acīmredzot sākotnēji ideja neizraisīja pilsētnieku interesi, jo idejas prezentācijā 11. jūlijā Būvniecības departamentā bez pašvaldības pārstāvjiem, projekta realizētājiem un viena žurnālista piedalījās tikai viens pilsētas iedzīvotājs. Tomēr publiskās apspriešanas gaitā departaments saņēma 236 rakstiskas atsauksmes par celtniecību, turklāt visas atzītās par spēkā esošām (227) – par labu kompleksa celtniecībai.

Domes sēdē 12.septembrī pēc celtniecības ieceres prezentācijas deputātiem radās daži jautājumi un piezīmes. Konkrētāk, runa bija par to, ka kompleksā paredzēts nepietiekams daudzums kameru nelaiķu uzglabāšanai (tiek plānots, ka to skaits sastādīs 6), kā arī stāvvietu skaits apbedīšanas ceremonijas dalībniekiem (ieplānotas 14 autostāvvietas).

Pēc apstiprinātā domes lēmuma Departaments izdos plānošanas uzdevumu, pēc tam tiks izstrādāts tehniskais projekts, pēc tā apstiprināšanas – izsniegta būvatļauja un, iespējams, uzsākta celtniecība. Kā piezīmēja vicemērs Pēteris Dzalbe, domes lēmums ļaus uzsākt procesu, kura gaitā cilvēki varēs investēt objektā, kurš pilsētai ir ļoti nepieciešams.

Savukārt uz Vladislava Bojaruna piezīmēm par to, ka saskaņā ar viņam zināmo informāciju, ne visi Siguldas ielas iedzīvotāji piekrīt apbedīšanas kompleksa būvniecībai piedāvātajā vietā, Būvniecības departamenta vadītāja pienākumu izpildītāja Santa Puriņa vēlreiz paziņoja, ka saņemtās rakstiskās atsauksmes ir tikai pozitīvas. No sevis vien piezīmēsim, ka būvniecības ieceri atbalstīja ne tikai dažādu pilsētas mikrorajonu iedzīvotāji, bet arī Berķeneļu, Medumu un Līksnas pagastu, kā arī Rīgas un Ogres iedzīvotāji. Starp 227 par spēkā esošām atzītajām atsauksmēm nav nevienas atsauksmes no cilvēkiem, kuri deklarēti Siguldas ielā.

Atgādināsim, ka ieplānotais komplekss atradīsies Jaunbūvē (Siguldas ielā 16B) uz zemes, kas pieder uzņēmumam, kurš piedāvā būvniecību, kur vēsturiski atradušās medicīniskās iestādes un apstādījumi. Pašreiz teritorija netiek izmantota, bet, saskaņā ar teritorijas plānojumu, tā var tikt izmantota jauktajai apbūvei, kas paredz arī sabiedrisko objektu celtniecību.

Zemes gabals, kur tiek piedāvāts veikt būvniecību, robežojas ar Siguldas ielu un bijušo slimnīcu iekškvartālu ceļu, pretī – Neatliekamās medicīniskās palīdzības stacija. Turklāt zemes gabals robežojas ar privāto zemes īpašumu, kur izvietota pieminekļu izgatavošanas darbnīca. Zeme ar masīvu žogu atdalīta no Siguldas ielas, kuras pretējā pusē atrodas mazstāvu dzīvojamās ēkas.

Komplekss tiek piedāvāts kā vienstāva ēka, kur būs izvietotas divas atvadu zāles, apbedīšanas salons un saimniecības telpas. Blakus ēkai paredzēta autostāvvieta ar 14 vietām, kompleksa teritorija tiks norobežota ar žogu. Labierīkošanas risinājumi piedāvā saglabāt vērtīgos apstādījumus un ierīkot jaunus. Ēkas fasādi plānots veidot atturīgā stilistikā, bet labierīkotajā teritorijā paredzēts dekoratīvs baseins ar strūklaku un skulptūru „Sargeņģelis”.


Написать комментарий