Ārmstrongs beidzot atdod SOK olimpisko bronzu

foto: animprobablelife.com
foto: animprobablelife.com

Uz mūžu diskvalificētais amerikāņu riteņbraucējs paziņojis, ka šķiras no savas 2000.gadā Sidnejas olimpiskajās spēlēs izcīnītās bronzas medaļas, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Ārmstrongs savā Twitter profilā atklāja, ka atdevis savu olimpisko bronzu ASV olimpiskajai komitejai, piebilstot, ka tā maksimāli ātrā laikā tiks nogādāta Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) mītnē Šveicē. Šo faktu apstiprinājusi arī ASV olimpiskā komiteja.

Vēl šīs nedēļas sākumā jaunais SOK prezidents Tomass Bahs sacīja, ka Ārmstrongs joprojām nav atgriezis medaļu, lai gan SOK ar šādu lūgumu pie amerikāņa vērsās jau vairāk nekā pirms pusgada.

Jāatgādina, ka šī gada pirmajā pusē SOK paziņoja, ka dopinga pārkāpumu dēļ Ārmstrongam jāatgriež medaļa SOK rīcībā. Šī gada janvārī Ārmstrongs atzinās dopinga lietošanā, ko iepriekš bija noliedzis daudzus gadus. Viņam tika atņemti visi septiņi daudzdienu velobrauciena "Tour de France" tituli. Tāpat Ārmstrongam piešķirta mūža diskvalifikācija un anulēti visi viņa sasniegtie rezultāti kopš 1998.gada 1.augusta.


Написать комментарий