Deputāts V. Bojarūns atturējās no apbedīšanas kompleksa izveidošanas idejas un apsolīja palīdzēt iedzīvotājiem ar konsultācijām 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, Daugavpils pilsētas domes deputāti apstiprināja apbedīšanas pakalpojumu kompleksa būvniecības publiskās apspriešanas rezultātus. 

Tas tiks izvietots patlaban neizmantotajā teritorijā Jaunbūves rajonā Siguldas ielā 16B.

Lēmums netika pieņemts vienbalsīgi: deputāts Vladislavs Bojarūns atturējās. Kā viņš vēlāk paskaidroja portālam Gorod.lv, pie viņa personīgi vērsās māju īpašnieki, kuru mājas atrodas paredzamā kompleksa tuvumā, un izteica savu negatīvo viedokli.   

„Kur pie mums notika publiskā apspriešana? Cilvēki ir neapmierināti ar nākamo kaimiņniecību.

Iedomājieties paši: cilvēki tikko ir nopirkuši mājokli, viņiem ir vaļējs žogs, un viņi savas mājas pagalmā cep šašlikus, bet te garām iet bēru ceremonija. Tie iedzīvotāji, kuri vērsās pie manis, bija sašutuši par apbedīšanas kompleksa izveidošanu savu māju tuvumā. Tagad lēmums ir pieņemts ar deputātu balsu skaita vairākumu, bet es atturējos”, - paskaidroja deputāts Bojarūns.

Pēc tautas kalpa vārdiem nepieciešamības un pilsētnieku neapmierinātības gadījumā viņš varēs tos konsultēt. „Lai tagad cilvēki vēršas tiesas orgānos vai vēl kaut kur šī jautājuma atrisināšanai, bet es savu redzes viedokli esmu izteicis”, - paziņoja deputāts.

V. Bojarūns domā, ka arī mājokļu cenas šajā rajonā var ievērojami samazināties. „Kas gribēs nopirkt māju pie rituālo pakalpojumu kompleksa, kur guļ nelaiķi un notiek zināmi darbi? Domāju, ka te pastāv interešu konflikts”, - pavēstīja deputāts.

Jāatzīmē, ka būvniecības publiskā apspriešana notika mēneša laikā – no 25. jūnija līdz 25. jūlijam. Neskatoties uz to, ka tās prezentācijā Būvniecības departamentā piedalījās tikai viens pilsētas iedzīvotājs, rezultātā tika saņemtas teju 240 atsauksmes par gaidāmo būvniecību, kuras pārsvarā bija pozitīvas. Turklāt atsauksmju, kuras tika atzītas par derīgām, vidū nebija neviena Siguldas ielā deklarēta cilvēka paraksta.

Turklāt apbedīšanas pakalpojumu kompleksa būvniecību atbalstīja ne tikai dažādu pilsētas mikrorajonu iedzīvotāji, bet arī Berķeneles, Medumu un Līksnas pagasta pārstāvji, kā arī rīdzinieki un ogrēnieši.

Atgādināsim, ka komplekss tiek piedāvāts kā vienstāva ēka ar divām atvadu zālēm, apbedīšanas salonu un palīgtelpām, pie tā ir paredzēta arī autostāvvieta. Turklāt ēkas fasādi plāno izpildīt atturīgā stilā, bet labiekārtotā teritorijā izveidot dekoratīvu baseinu ar strūklaku un sargeņģeļa skulptūru.


Написать комментарий

ar aizgājēu tās ielas šašliku miļotāji varēs ieraut graķīti un uzkost šašliku uz atvadām , kur vēl labākas atvads .