SC deputāti atjautīgi apiet amatu apvienošanas aizliegumu, vēsta raidījums

foto: providus.lv
foto: providus.lv

Pašvaldību deputāti apguvuši atjautīgu veidu kā apiet jūlijā ieviestās izmaiņas pašvaldību deputātu darbā, kas liedz amatu apvienošanu – reizē būt deputātiem un strādāt pašvaldības struktūrās vai uzņēmumos.

Daži "Saskaņas centra" deputāti strādā uzņēmumos citās pašvaldībās, svētdien ziņo TV3 raidījums "Nekā Personīga".

Demisionējušais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) ieviestos ierobežojumus novērtē kā daļēji izdevušos. Likuma mērķis nav bijis samazināt deputātu ieņēmumus, bet gan novērst acīmredzamus interešu konfliktus, un deputāti daudzās pašvaldībās radoši pieiet jaunajai kārtībai, tomēr vairākums ievēro likumu, atzīst Sprūdžs.

"Mēs par daudziem scenārijiem toreiz runājām, tomēr ..šāds nebija pat ienācis prātā. Nu, apskatīsimies, cik ilgi viņi pilnvērtīgi varēs tā strādāt, cik ilgi būs motivācija," raidījumam pauda ministrs.

Jūrmalas domes ievēlētā deputāte Larisa Loskutova kūrortpilsētā nevarētu vienlaikus arī vadīt kādu pašvaldības uzņēmumu, taču likums neko nesaka, ja viņa to dara kaimiņu pašvaldībā. SC savu deputāti nesen iekārtojis galvaspilsētas uzņēmumā "Rīgas satiksme", kurā viņā kā valdes locekle mēnesī pirms nodokļiem saņems 2400 latus un varēs palikt Jūrmalas deputāte.

Rīgas mērs Nils Ušakovs raidījumam skaidroja, ka, "pateicoties tam, ka viņa ir SC biedrs, man bija iespēja iepazīt viņas iemaņas, tāpēc viņai tika piedāvāts šis amats".

Jūrmalas mērs Gatis Truksnis (ZZS) savukārt pauda - ja deputāts atrod pielietojumu citā pašvaldībā, šeit , protams, var tikt uzdoti šie jautājumi, "bet es saku vēlreiz – Jūrmalas, tāpat kā jebkuras domes interesēs ir, lai deputāts ir šeit uz vietas".

Savukārt no SC Jelgavas domē ievēlētais Ivars Jakovels iekļuva arī labi apmaksātajā Rīgas brīvostas valdē. Gadā šajā amatā viņš nopelna 30 tūkstošus latu. Jakovels ir arī Rīgas pašvaldībai piederošā Rīgas centrāltirgus mārketinga speciālists.

Jakovels raidījumam uz jautājumu par spēju apvienot amatus atbildēja ar pretjautājumu: "Vispār Jūs varat nosaukt kādu deputātu, kuram darbs pašvaldībā ir vienīgais?"

Jelgavas mērs Andris Rāviņš (ZZS) savukārt pauda, ka šī situācija jāvērtē Jakovela vēlētājiem, bet, viņaprāt, tā ir ne visai laba prakse, "bet šodien pieņemama".


Написать комментарий