Latvija zaudē Beļģijai un izstājas no Eiropas čempionāta

foto: focus.lv
foto: focus.lv

Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība (4-4) svētdien, 15. septembrī, zaudēja Beļģijas izlasei ar rezultātu 56:60, finišēja sestajā vietā E grupā un izstājās no cīņas par ceturtdaļfinālu.

Latvijas neveiksme nozīmē, ka labāko astoņniekā iekļuvusi Ukraina, kuru latvieši pirms četrām dienām sagrāva ar 34 punktu pārsvaru.

Latvija: Strēlnieks, Bertāns, Janičenoks, Freimanis, Šeļakovs

Beļģija: Van Rossom, Tabu, Mukubu, Hervelle, Massot

Kaspara Bērziņa gūtais savainojums spēlē pret Franciju lika Ainaram Bagatskim ceturtā numura pozīcijā laukumā sūtīt Rolandu Freimani. Būtisku iespaidu tas neatstāja, jo abas komandas aizvadīja astoto spēli divpadsmit dienās un darbojās lēnāk nekā turnīra sākumā. Starta miegainumu pirmie pārvarēja flāmu un valoņu zemju pārstāvji, pēc vairākām pārķertām bumbām aizskrienot ātrajos uzbrukumos. Pirmais tālmetiens Beļģijas pārsvaru palielināja līdz septiņiem punktiem – 2:9. Nākamajās minūtēs pretinieki retāk tika pie viegliem uzbrukumiem, bet neprecizitāte metienos nedeva atkārtotu uzbrukumu iespējas, jo latvieši agresīvāk cīnījās par atlēkušajām bumbām. Ceturtdaļās beigās Armands Šķēle izvirzīja Latviju vadībā – 15:14.

Mareka Mejera tālmetiens pabeidza 9:0 izrāvienu, nodrošinot sarkanbaltsarkanajiem četru punktu pārsvaru – 18:14. Nākamajās piecās minūtēs metieni vairs nekrita un Beļģijas basketbolisti atbildēja ar 0:10 prettriecienu, kas viņiem ļāva noturēt dažu punktu pārsvaru gandrīz līdz puslaika pārtraukumam. Latvijas precizitāte noslīdēja 25% robežās, tomēr otrās ceturtdaļas beigās izdevās to uzlabot. Izcēlās Jānis Strēlnieks, pāris minūšu laikā piešaujot pretinieku grozu no brīvmetienu līnijas, soda laukuma tuvumā un perimetrā. Septiņi punkti pēc kārtas, pāris piespēles Armanda Šķēles izpildījumā un sekmīgs Janičenoka uzbrukums izlīdzināja rezultātu – 32:32.


Написать комментарий