Britu roņmantnieku Džordžu palīdz pieskatīt auklīte

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Princis Viljams un viņa kundze Kembridžas hercogiene Keita turpmāk būs biežāki viesi dažādos pasākumos, jo viņu nepilnus divus mēnešus vecā pirmdzimtā Džordža pieskatīšanai nolīgta tā pati auklīte, kura savulaik audzināja Viljamu un viņa brāli Hariju.

Princis Viljams, kurš pagājušajā nedēļā atvaļinājās no karadienesta, gan uzsvēris, ka centīsies pēc iespējas vairāk laika pavadīt kopā ar dēlu, un šī pozīcija guvusi pilnīgu atbalstu Bakingemas pilī – ar karalisko pienākumu pildīšanu tuvākā gada laikā viņš netiks pārslogots.

«Mēs ar Keitu nesen kļuvām par laimīgiem vecākiem – puikam, kura balss līdzinās lauvas rēcienam. Šis ir pirmais vakars pēc viņa piedzimšanas, kad esam izgājuši sabiedrībā, tādēļ atvainojiet, ja mēs dažbrīd pārāk nervozi lūkojamies savos mobilajos tālruņos, lai pārbaudītu, vai mājās viss ir kārtībā,» – ar šādiem vārdiem princis Viljams uzrunāja vides aizsardzības organizācijas Tusk Conservation balvu pasniegšanas ceremonijas dalībniekus.

Us Weekly noskaidrojusi, ka troņmantnieks Džordžs tikmēr palicis 71 gadu vecās auklītes Džesijas Vebas uzraudzībā. Neoficiāla informācija liecina, ka viņa nolīgta pirms pāris nedēļām, lai pieskatītu bērnu laikā, kad viņa vecākiem būs jāpiedalās dažādos pasākumos, auklīte dosies līdzi pārim arī ārzemju vizītēs, taču ģimenes pārstāvji uzsvēruši, ka viņa nestrādās pilnu darba dienu, jo lielākoties rūpes par bērnu uzņemsies vecāki. Jāatgādina, ka princis Viljams pazīst Dž. Vebu kopš septiņu gadu vecuma – tieši viņa savulaik pieskatīja Viljamu un Hariju Kensingtonas pilī, turklāt, vecāku aizņemtības dēļ, Viljams un viņa brālis ar auklīti kopā pavadīja ļoti daudz laika. Us Weekly atgādina, ka tieši Dž. Veba pieskatīja bērnu laikā, kad uzliesmoja skandāls starp viņu vecākiem – Velsas princi Čārlzu un princesi Diānu. «Tolaik Diāna pastāvīgi bija asarās, mājās regulāri notika attiecību skaidrošana. Auklīte neuzskatīja par savu pienākumu mierināt princesi, taču darīja visu, lai skandālu dēļ neciestu bērni – viņa allaž tiem atrada kādu nodarbošanos, rūpējās, lai viņi pēc iespējas retāk kļūtu par vecāku strīdu lieciniekiem,» stāstījis kāds zinātājs. Viljams vienmēr juties auklītei pateicību parādā – viņš viņu uzaicināja gan uz savas 21. dzimšanas dienas svinībām, gan kāzām un arī tagad atcerējies par pensijā aizgājušo sievieti.

Jau tuvāko nedēļu laikā ģimene gatavojas pārcelties uz Kensingtonas pili, kur remontdarbi pamazām tuvojas beigām, vēsta BBC. Jāatgādina, ka pagājušonedēļ princis Viljams atvaļinājās no Karaliskajiem gaisa kara spēkiem, tādējādi beidzās viņa trīs gadus ilgais komandējums Velsas pilsētiņā Englsijā, kas atrodas netālu no militārās bāzes. Gaisa kara spēku komandieris Endrū Palfords uzteicis Viljama dienestu, kura laikā viņš, pildot helikoptera pilota pienākumus, nolidojis 1301 stundu un piedalījies 156 glābšanas un meklēšanas operācijās, kurās kopā izglābti 149 cilvēki. «Nekad neesmu juties labāk kā tajos brīžos, kad esmu paveicis kaut ko patiešām lielisku – izglābis kāda dzīvību,» sacījis Viljams, piebilstot, ka viņam arī ļoti patikusi pieticīgā un klusā dzīve Velsas mazpilsētiņā. Karaļnams pavēstījis, ka princis tagad aktīvāk iesaistīsies karalisko pienākumu veikšanā, lai gan netiks pārāk noslogots – ņemot vērā viņa ģimenes stāvokli. «Šo varētu nosaukt par tādu kā pārejas gadu,» skaidrojis Bakingemas pils pārstāvis, piebilstot, ka pats Viljams lielāko interesi izrāda par iesaistīšanos Karaliskā vides aizsardzības fonda darbā.

Intervijā, kas pagājušonedēļ demonstrēta televīzijas kanālā ITV, princis Viljams atgādinājis, ka jau kopš bērnības lielu lomu viņa dzīvē spēlējusi Āfrika. Kopā ar vectēvu Edinburgas hercogu Filipu un tēvu Velsas princi Čārlzu viņš aktīvi piedalījies dažādos vides aizsardzības projektos. Pēc vidusskolas beigšanas Viljams Āfrikā nodzīvoja veselu gadu, strādājot kādas labdarības organizācijas nometnē, bet topošo sievu 2010. gadā bildināja kādā viesnīcā Kenijā. Intervijā ITV princis Viljams paudis cerību, ka dēls savulaik ies viņa pēdās. «Es plānoju nopirkt daudz, daudz rotaļu ziloņu un degunradžu, iekārtot mazā Džordža istabu tā, lai viņš justos kā Āfrikas bušā,» jokojis Viljams. Tiesa, pašlaik viņam, gluži tāpat kā citiem jaunajiem vecākiem, ir citas rūpes – troņmantnieks Džordžs esot pārlieku palaidnīgs, negribot gulēt, trokšņojot un pārāk bieži pieprasot, lai viņam nomaina autiņbiksītes.


Написать комментарий