Latvija atkal izvirzās līderos – starp 38 valstīm ir visagresīvākie pusaudži

foto: gazeta.ru
foto: gazeta.ru

Saskaņā ar pētījuma par psihisko veselību Latvijā datiem gandrīz 50 procenti skolas vecuma bērnu atzīst, ka ir aizkaitināmi un ar sliktu garastāvokli, vairāk kā trešdaļa sūdzas par nervozitāti, bet nomākts jūtas katrs ceturtais bērns, informē Psihosomatikas klīnikas eksperti nupat notikušajā emocionālās veselības nedēļā.

Vairāk nekā piektdaļa bērnu un pusaudžu vecumā no 11 līdz 15 gadiem izjūt izteiktu apgrūtinājumu un spriedzi mācīties gan skolā, gan mājās.

Psihosomatikas klīnikas speciālisti uzsver: šie dati ir viena medaļas puse, otra norāda uz faktu, ka bērni savu neapmierinātību atspoguļo uz saviem vienaudžiem, – līdz pat 36 procentu zēnu 15 gadu vecumā atzīst, ka skolā regulāri ņirgājas, apceļ citus. Ar šo negatīvo rādītāju Latvija ieņem pirmo vietu 38 valstu pētījumā, ko veikusi Pasaules veselības organizācija. Piektā daļa bērnu un pusaudžu atzīst, ka skolā izjutuši emocionālu vardarbību.

Turklāt nomākts skolnieks ir problēma visai sabiedrībai, jo iekšējā spriedze un neapmierinājums ar sevi un apkārtējiem agrāk vai vēlāk izpaužas kā agresija pret vienaudžiem.


Написать комментарий