“Mis Amerika” pirmo reizi piedalās meitene ar tetovējumu, un uzvar indiete

foto: smh.com.au
foto: smh.com.au

24 gadus veca Nina Davuluri ir pirmā indiešu izcelsmes sieviete, kurai izdevies uzvarēt konkursā "Mis Amerika". 

Nina valsts konkursā pārstāvēja Ņujorku, viņa ir ASV pilsone, taču ar saknēm Indijā.

Divu stundu garo šovu "Mis Amerika 2014" naktī uz pirmdienu tiešraidē vēroja daudzi tūkstoši telekanāla ABC skatītāji. Paralēli vairākiem citiem skaistumkonkursiem, šis vēsturiski amerikāņiem ir sirdij vistuvākais.

Šogad konkursā piedalījās 53 štatu pārstāves, no kurām žūrija izvēlējās 15 cienīgākās. Neiztrūkstošajā talantu šovā,  Nina Davuluri izpildīja indiešu deju, savukārt par saviem nākotnes plāniem informēja, ka grasās kļūt par ārsti terapeiti.

Lai gan konkurss notiek jau kopš 1921.gada, šī gada sarīkojums sevišķi izceļas ar bezaizspriedumainību. Piemēram, pirmo reizi uz skatuves vakartērpā un peldkostīmā varēja redzēt meiteni ar tetovējumu uz ķermeņa. Tāpat "jaunums" ir personas ar fizisku defektu piedalīšanās, proti, Aiovas štatu pārstāvēja 22 gadus vecā Nikola, kurai nav kreisās rokas apakšdelma.

Par "Mis Amerika 2014" kļuvusī Nina saņems naudas balvu 50 tūkstošu ASV dolāru apmērā, kā arī iespēju piedalīties citos nozīmīgos skaistumkonkursos. Ninu kronēja pērnā gada uzvarētāja, kura arī nāk no Ņujorkas štata.

Konkurss "Mis Amerika" nav tik prestižs kā "Mis ASV", taču, kā uzsver organizatori, "Mis America" no konkurenta atšķiras ar to, ka šajās sacīkstēs tiek vērtēts ne tikai augums un smaids, bet arī meitenes personība.


Написать комментарий